ye-logo.v1.2

Влада Хмельницького задумалася над тим, що робити з «Дитячим світом»

Суспільство 3714
Члени Хмельнциького міськвиконкому хочуть, щоб Дитячий світ став конкурентно спроможним із іншими торговельними центрами міста
Члени Хмельнциького міськвиконкому хочуть, щоб Дитячий світ став конкурентно спроможним із іншими торговельними центрами міста. Фото: автора

За словами міського голови Олександра Симчишина, через років п’ять місто може втратити цей торговельний центр.

Підприємці торговельного центру «Дитячий світ», який був збудований в середмісті Хмельницького ще в 1956 році, вже не перший рік нарікають на погане опалення приміщення та вентиляцію. Взимку люди вимушені торгувати у верхньому одязі, а тому не раз просили міську владу створити їм комфортні умови для роботи.

Та для цього, скоріше за все, слід робити капітальний ремонт приміщення, що, за словами начальника міського управління комунального майна Володимира Івашка, майже не реально. «Спробуйте людям пояснити, що «Дитячий світ» потрібно закрити на ремонт. Це ж може викликати супротив», - вважає Володимир Сергійович.

Розуміння, склалося враження, шукали сьогодні на засіданні міського виконавчого комітету Хмельницької міської ради, на якому розглядали питання продовження оренди 58 підприємцям, які працюють у «Дитячому світі». Підприємців запитували, чи згодні вони на певний час припинити свою роботу, щоб провести там ремонт. Більшість була проти, оскільки не вірить в те, що вони після ремонту, повернуться туди. «Ви що, хочете його продати?», - запитував дехто. «Наша принципова позиція – комунальна власність у центрі міста не підлягає приватизації, - пояснював міський голова Олександр Симчишин. – Якщо він ще 5 років так проіснує, то ми можемо взагалі його втратити».

Утім, на капітальний ремонт «Дитячого світу» й сама влада поки що не готова. За словами члена виконкому Сергія Мандзія, аби торговельний центр привести в нормальний сучасний стан, то необхідно буде витратити, за його підрахунками, мільйонів двадцять. На думку багатьох членів виконкому, нині «Дитячий світ» просто не витримує конкуренцію з приватними центрами. «Та в «Либідь-Плазу» та «Магніт» більше людей ходять, - каже Олександр Симчишин. – До того ж, там умови для продавців та покупців комфортніші, а оренда дешевша».

Договори оренди з підприємцями продовжили. А ось що робити з «Дитячим світом» поки не вирішили. Будуть спільно з орендарями розробляти концепцію, після втілення якої колишній Центральний універмаг Хмельницького, зміг би конкурувати з іншими торгівельними центрами. Але при цьому залишився б в комунальній власності міста.

Коментарі:

Олександр Шемчук 18.01.2016 10:57

Моя думка, необхідно міської влади наважитися віддати Дитячий світ в державне-приватне партнерство! Тобто виставити 49% акцій Дитячого світу на продаж з відкритим конкурсом! І спільно з новим акціонером провести капітальний ремонт! І повірте, мені Дитячий світ дуже гарну конкуренцію складе всім торговим центрам Хмельницького! З учотом його місце розташування! А з підприємцями який зараз орендують приміщення в Дитячому світі, потрібно сідати за стіл переговорів і домовлятися! Тут також можна їм запропонувати кілька варіантів.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую