ye-logo.v1.2

На Хмельниччині минулого року до відповідальності притягнули 119 корупціонерів, - прокурор

Кримінал 2018
Державними обвинувачами в суді уже доведено вину 38 осіб
Державними обвинувачами в суді уже доведено вину 38 осіб. Фото: tsn.ua

Переважно такі кримінальні правопорушення викривались у сферах земельних відносин, бюджетній, освіти, охорони здоров’я.

В обласній прокуратурі прозвітували про результати протидії корупції правоохоронних органів у 2015 році. Як повідомив прокурор області Олег Синишин, упродовж минулого року на Хмельниччині до кримінальної та адміністративної відповідальності притягнуто 119 корупціонерів.

“В регіоні скеровано до суду обвинувальні акти у 49 корупційних кримінальних провадженнях стосовно 56 осіб. Ще у 8 провадженнях особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, пов’язаних із корупцією”, - повідомляє Олег Синишин.

За його словами, переважно такі кримінальні правопорушення викривались у сферах земельних відносин, бюджетній, освіти, охорони здоров’я. Третина з них - за фактами одержання неправомірної вигоди. Найбільша сума задокументованого вимагання хабара становила 14 тис. доларів США за сприяння у передачі в оренду земельної ділянки начальником одного з відділів Держземагентства в області.

“Державними обвинувачами в суді уже доведено вину 38 осіб у вчиненні корупційних кримінальних правопорушень, а з них за вироками судів до реальної міри покарання засуджено чотирьох корупціонерів – трьох правоохоронців та сільського голову”, - констатував прокурор області.

Він додав, що з-понад 890 тисяч гривень збитків, завданих корупційними злочинами, вже відшкодовано близько 200 тисяч гривень. На решту суми, з метою забезпечення відшкодування коштів, прокурорами пред’явлено позови та накладено арешт на майно корупціонерів на більш як 1 мільйон гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую