ye-logo.v1.2

Хмельницька служба зайнятості ефективніше допомагатиме безробітним юристам

Суспільство 2243
Служба зайнятості підписала Меморандум про співпрацю з управлінням юстиції
Служба зайнятості підписала Меморандум про співпрацю з управлінням юстиції. Фото: автора

Фахівці кажуть, найбільше в області вакансій продавців та робітників, іншим знайти роботу за фахом важче.

На початку 2016 року кількість зареєстрованих безробітних на Хмельниччині становила 16,9 тисячі осіб. Як зазначають у службі зайнятості, 95 відсотків з них отримують допомогу по безробіттю. Відслідкувати ж тих, хто насправді нелегально працює і одночасно перебуває на обліку, - важко.

“На жаль, служба зайнятості не має таких важелів, щоб це відслідкувати. Єдине, що ми можемо: коли людина стає на облік, то підписує пам'ятку, що несе за це персональну відповідальність. Минулого року були випадки, коли виявляли, що безробітний нелегально працює. Санкції зі сторони служби зайнятості — це повернення всієї отриманої допомоги”, - пояснює заступник директора Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Залуський.

За його словами, служба зайнятості співпрацює з багатьма роботодавцями. Тепер ще підписали Меморандум про співпрацю з представниками Головного територіального управління юстиції.

“Органи юстиції мають потребу у фахівцях. Робота тут не з легких, але з достойною винагородою, відповідальна і може дати старт кар'єрі. Нині маємо 28 вакансій по області. Серед них і керівні посади. Треба мати відповідний рівень освіти, здати іспит, пройти конкурс. Це цілком реально”, - каже начальник управління юстиції в Хмельницькій області Віктор Худняк.

Протягом 2015 року на обліку в Хмельницькій обласній службі зайнятості перебувало 275 безробітних осіб за професіями “юрист” та “юрисконсульт”. Наявних вакансій за даними професіями було всього 53. Станом на 1 січня цього року на обліку перебувало 95 безробітних за цими професіями.

“Із зареєстрованих минулого року 47 тисяч безробітних 480 було з юридичною освітою. Серед них 253 особи, які мали попередній професійний досвід. Інші взагалі не працювали за фахом. Останнім часом взагалі втрачена мотивація людей до пошуку роботи. Треба розуміти, що починати треба з малого”, - наголошує Сергій Залуський.

Загалом ситуація на ринку праці області характеризується постійним попитом на працівників сфери торгівлі та послуг, кваліфікованих робітників з інструментом. Крім того, є потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую