ye-logo.v1.2

Нічні тролейбуси в Хмельницькому: поїздять три місяці, а далі… невідомо

Суспільство 2812

Громадські слухання щодо впровадження нічних тролейбусних маршрутів у місті не викликали ажіотажу серед хмельничан.

Приблизно чотири десятки хмельничан прийшли на громадські слухання, які відбулися в кінотеатрі імені Тараса Шевченка. Така низька явка була прогнозованою, адже обговорення відбувалося в робочий час.

За словами заступника начальника управління транспорту та зв’язку Хмельницької міської ради Сергія Шепурева, вже 28 січня на засіданні виконкому прийматимуть рішення щодо впровадження в місті нічних тролейбусних маршрутів, які мають їздити з 00.00 до 5.00 годин. Також, передбачається, що вартість проїзду становитиме 6 гривень. «На лінію вони мають вийти з 1 лютого, - каже Сергій Шепурев. – І потім у вигляді експерименту працюватимуть три місяці». А далі? Як заявив директор хмельницького комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук, якщо тролейбуси працюватимуть у збиток, то, можливо, і нічних маршрутів не буде, або ж підвищать вартість проїзду.

Всього на лінію виходитимуть три тролейбуси, які працюватимуть на трьох маршрутах. Перший – «Катіон – Ракове» проходитиме через вулицю Тернопільську, в зворотному напрямку – через Львівське шосе. Другий «Залізничний вокзал – ВО «Алмаз», що в мікрорайоні Гречани. Ну і третій – «Автостанція № 2 – Озерна» - через вулиці Шевченка, Подільська, Рибалка, проспект Миру, а в зворотному напрямку – через Старокостянтинівське шосе.

Інтервал руху тролейбусів становитиме не більше години. Та найдовшою зупинкою буде залізничний вокзал. «У нас вже є домовленість з керівництвом вокзалу, що під час прибуття потягу будуть оголошувати, що на зупинці усіх пасажирів чекає тролейбус», - каже Віктор Анатолійович.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую