ye-logo.v1.2

Народжені бути багатими

Економіка 3120
Олександр Михайлов, заступник голови Хмельницького обласного благодійного фонду «Патріоти України»
Олександр Михайлов, заступник голови Хмельницького обласного благодійного фонду «Патріоти України»

Українці народжені бути багатими! Це доля України та її велика місія! Але що таке багатство?

Здається, що для сучасного українця це щось міфічне, що може дістатися таким же міфічним людям: нечесним політикам, геніальним бізнесменам або просто тим, кому дуже пощастило. Але насправді це дуже буденна і необхідна річ, як черевики або одяг. Так, у сьогоднішніх умовах це може видатись дивним, але матеріальна забезпеченість – це основа української ментальності і культури. На статках працьовитого і чесного українця утримувались цілі імперії, які, на жаль, часто поводилися із ним цинічно і грабіжницьки.

Унікальна українська культура виникла в середовищі працелюбних людей, що уміли мудро розпоряджатися скарбами своєї землі. Саме тому центральним елементом української ментальності є постать господаря. Це людина, яка чесною працею досягає достатку та береже надбання свого народу. Саме тому українець був головним ворогом радянського колективізму.

Але сьогоднішня Україна забуває про покликання плекати святая святих свого існування. Натомість вона думає про візи до Європи, кредити МВФ, війну, політичну боротьбу та перейменування вулиць, відволікаючись від фундаментальної проблеми – економіки. Але для того, щоб забезпечувалася соціальна справедливість, виплачувалися пенсії, зарплати, ставала могутнішою армія, зростала національна гідність, заснована на реальних здобутках, а не на крикливих гаслах, необхідно думати у першу чергу про власне господарство. У сучасному світі могутня країна – це економічно розвинена країна. А основою могутньої економіки є багата людина! Тому господар і заможність мають стати пріоритетними і для політиків, і для усього суспільства. Усе інше – це похідне.

Але хто такий господар сьогодні? Це той, хто утримує власне домашнє господарство, це мудрий та компетентний керівник державного підприємства, це волонтер, який талановито управляє відповідною організацією, це бізнесмен, який не лише виробляє вітчизняну продукцію, але й забезпечує роботою своїх співвітчизників. Таким має бути і політик, який працює не на власні потреби, а є виразником і захисником інтересів свого народу.

Сьогодні наша країна пройшла крізь горнило війни і розрухи, вона зберегла себе зусиллями волонтерів та кожної простої людини. Але настав час думати про економіку. Саме вона є основою майбутнього і саме вона буде у центрі уваги насправді чесної та прогресивної політики! Для країни, яка пережила власний Апокаліпсис, лозунгом нового життя має бути такий: «Економіка – понад усе!». І місто Хмельницький, як потужний і сучасний центр підприємницької активності, спроможний і зобов’язаний продемонструвати усій країні, що означає бути сучасним, динамічним, успішним, багатим і передовим містом!

Олександр Михайлов,

заступник голови Хмельницького обласного благодійного фонду «Патріоти України»
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую