ye-logo.v1.2

Мешканці Хмельниччини заборгували за житлово-комунальні послуги майже 66 мільйонів гривень

Суспільство 1712
Григорій Ващук доповів про стан ЖКГ області
Григорій Ващук доповів про стан ЖКГ області. Фото: автора

Важкий фінансовий стан галузі ЖКГ області обумовлений збитковими тарифами для населення на послуги.

Аби забезпечити технічну підготовку житлово-комунального комплексу Хмельниччини до роботи в осінньо-зимовий період використали 106 мільйонів гривень. Про це сьогодні, 26 січня, на засіданні колегії ОДА повідомив заступник начальника управління ЖКГ Григорій Ващук.

За його словами, капітально відремонтували 215,6 тис.м2 міських вулиць та доріг за кошти місцевих бюджетів, підготували 221 одиницю прибиральної техніки, та заготували 39 тисяч тонн посипочного матеріалу. Окрім того, спеціально створили 118 аварійних бригад.

Як відзначив Григорій Ващук, більшість підприємств галузі є збитковими, що значно ускладнює їх роботу.
“Станом на 1 січня 2016 року збитки підприємств житлово-комунального господарства області складають 40,5 мільйона гривень. Важкий фінансовий стан житлово-комунального господарства області обумовлений збитковими тарифами для населення на послуги, які надають підприємства галузі”, - зауважив посадовець.

Григорій Ващук зазначив, що заборгованість населення за житлово-комунальні послуги, станом на 1 січня 2016 року, становить 65,9 мільйона гривень.

Загалом, за словами Григорія Ващука, розвиток та реформування житлово-комунального господарства області потребує значних капіталовкладень. Зокрема, кошти необхідні на продовження будівництва другої черги Чернелівського водогону, будівництво та реконструкцію очисних споруд у місті Старокостянтинів, смт.Теофіполь, систем водопостачання у Деражні та м. Полонне тощо.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую