ye-logo.v1.2

На Хмельниччині через ЗНО майже половина медалістів не отримали відзнаки

Суспільство 5229
Золоті медалі отримали лише 54 відсотки з тих, кого подали
Золоті медалі отримали лише 54 відсотки з тих, кого подали . Фото: buknews.com.ua

Лише 54 відсотки випускників, які мали отримати золоту медаль, підтвердили знання з української мови на тестуванні.

Порівнюючи минулорічні досягнення випускників у школі та ЗНО фахівці виявили значну невідповідность між ними у багатьох закладах освіти Хмельниччини. Як відзначив директор департаменту освіти та науки ОДА Олег Фасоля, школа оцінює випускників вище, ніж вони насправді заслуговують.

«Наслідком невідповідності річних оцінок і результатів ДПА (отриманих за результатом ЗНО) з української мови став факт неотримання замовлених раніше золотих і срібних медалей, - говорить Олег Фасоля. - Було замовлено 895 золотих та срібних медалей, а фактично отримали їх лише 664 випускники, що становить 74 відсотки від загальної кількості замовлених, в тому числі 402 із замовлених золотих, що становить 54 відсотки».

Як відзначає директор департаменту, 30 навчальних закладів області потрапили до першої тисячі рейтингу із 7264 навчальних закладів України. Серед них тільки 2 сільські школи. Відповідно цього рейтингу, до ТОП-200 ліцеїв та гімназій України увійшло 3 заклади освіти області: Хмельницький ліцей №17 - 93 місце, Хмельницька гімназія №1 ім. Володимира Красицького - 156 місце, Гімназія №2 м. Хмельницького – 169 місце відповідно.

В «антирейтинговий» список потрапила Шепетівська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів, 11 із 25 випускників якої (44%) не набрали мінімальні 22 бали та не подолали поріг «склав/не склав».

Причинами такої ситуації, на думку Олега Фасолі, може бути невелика кількість учнів, недостатня матеріально-технічна база, некомпетентність вчителя, недостатня мотивація учнів.

Нагадаємо, у 2015 році результати ЗНО з української мови зараховували як державну підсумкову атестацію. Цього року у формі незалежного тестування випускники здаватимуть також іспит з математики або історії України.

Довідково: У 2015 році для проходження ЗНО з української мови і літератури в області із зареєстрованих 10056 осіб, з’явилося 9713, що склало 96,6 відсотків.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую