ye-logo.v1.2

Поліція розслідуватиме хімічне забруднення земель Хмельниччини, яке завдало шкоди довкіллю на 518 тисяч гривень

Кримінал 2813
В ґрунті перевищено гранично допустимі концентрації фосфору, міді, нікелю, цинку
В ґрунті перевищено гранично допустимі концентрації фосфору, міді, нікелю, цинку. Фото: about-brazil.org

Підприємство розміщувало відходи від переробки яблук на державних землях без відповідних дозволів.

За матеріалами СБУ прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом забруднення промисловими відходами близько 2 гектарів сільськогосподарських земель.

“Службові особи одного з товариств з обмеженою відповідальністю систематично, впродовж минулого року, здійснювали несанкціоноване розміщення відходів виробництва від господарської діяльності з переробки яблук на землях сільгосппризначення, які є державною власністю і не надавались ТОВ у користування”, - повідомляють у прес-службі прокуратури області.

Як зазначають правоохоронці, внаслідок таких протиправних дій забруднено ґрунти п’яти земельних ділянок загальною площею 1,8 гектара. Перевищення у них гранично допустимих концентрацій фосфору, міді, нікелю, цинку, збільшення кислотності призвели до хімічного забруднення та змін складу ґрунту.

Як порахувала державна екологічна інспекція області, навколишньому природному середовищу завдано шкоди на суму 518 тисяч гривень. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 КК України, здійснення досудового слідства у якому доручено слідчому управлінню поліції в області.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую