ye-logo.v1.2

Подорожуємо Україною. Посеред зими — у тропіки

Туризм 5872
В оранжереї підтримується постійний теплий клімат
В оранжереї підтримується постійний теплий клімат

У Київському ботанічному саду цілий рік квітнуть орхідеї та ростуть велетенські кактуси.

Національний ботанічний сад ім. М. Гришка, що у Києві, — дуже цікаве місце. Там є що робити у будь-яку пору року. Навесні цвітуть магнолії та різнобарвні тюльпани, восени палають яскравими кольорами жоржини та хризантеми, влітку можна насолоджуватися кримськими чи карпатськими пейзажами (парк поділений на тематичні ділянки відповідно до різних географічних зон).
Навіть взимку заклад радо приймає відвідувачів. Навіть якщо на дворі холодно чи похмуро, а у вас є кілька вільних годин у столиці, відправляйтеся туди. У саду працює великий оранжерейний комплекс, де представлені екзотичні рослини родом із тропіків та субтропіків.
Комплекс, площа якого становить понад дві тисячі квадратних метрів, складається з наступних відділів: Орхідаріум, Тропіки, Азалії та камелії, Кактуси та інші сукуленти (рослини, що мають спеціальні тканини для запасу води).
В оранжереї завжди тепло і вогко, адже підтримується кліматичний режим, необхідний для рослин, їх постійно поливають.


Особливо гарно рослини виглядають після поливу.

Коли потрапляєш в оранжерею, здається, що ти — у справжніх тропіках. Ось звисають ліани, тут розпустила листя пальма, а ген там, на дереві, дозріває якийсь екзотичний плід.


Тропічна колекція включає ароїдні рослини.

Особливо цікаво в Орхідаріумі. До речі, ця колекція екзотичних квітів — єдина в Україні. Тут представлено близько 80 видів і сортів, зокрема, родом із Австралії, Африки, Південно-Східної Азії та обох Америк. Одночасно квітнуть 15-20 видів орхідей.

В оранжереї ростуть орхідеї, які ми звикли бачити у вазонах...

...та зовсім екзотичні...


...різних кольорів та форми.


Також у саду велика колекція азалій і камелій (30 і 15 сортів відповідно), яка посідає друге місце в Європі. Основа колекції — азалія індійська, якої не зустрінеш в жодному іншому місці в Україні. До речі, зараз гарний час насолоджуватися камеліями, адже на січень-березень припадає період їх масового цвітіння.
Не менше захоплення викликають кактуси, алое, агави та інші рослини, які здатні запасати воду (сукуленти). Експозиція цього відділу налічує півсотні видів кактусів та ще більше видів інших сукулентних рослин, які ростуть в Південній Америці, Африці та на Мадагаскарі. Якщо ми звикли бачити кактуси чи алое маленькими у вазонах, то тут вони досягають людського росту і мають колючки розміром з людський палець.

 Сукуленти у людський зріст.


Кактуси цвітуть.


Тропічні та субтропічні плодові культури представлені лимонами, апельсинами, мандаринами, інжиром, гранатом, фейхоа, манго та іншими рослинами. Цікаво подивитися, як плоди, які ми звикли бачити на прилавках, виглядають у дикій природі.


Екзотичні цитруси.

Національний ботанічний сад розташований за адресою: вул. Тимирязевська, 1 і працює взимку з 8 години до настання сутінків (понеділок, вівторок - вихідні). Оранжерейний комплекс відкритий для відвідувачів з 10 до 16 години, у суботу і неділю — з 11 до 17 години.
Вартість вхідного квитка у сад для дорослого — 30 грн, щоб потрапити в оранжерейний комплекс, доведеться заплатити ще 10 грн.


Тропічне озерце.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую