ye-logo.v1.2

Порошенко вибачився перед матір'ю 17-річного хмельничанина, який загинув у бою з російськими диверсантами

Суспільство 3872
Назар приписав собі кілька років, аби йти воювати за Україну
Назар приписав собі кілька років, аби йти воювати за Україну. Фото: з архіву

Неповноліття Назара Якубовського стало перешкодою для отримання статусу учасника бойових дій і відповідних пільг від держави для його родини.

Президент України Петро Порошенко зізнався, що йому соромно, що бюрократія стала на заваді вшануванню пам'яті 17-річного Назара Якубовського. Про це йдеться на офіційному сайті Глави держави.

Петро Порошенко вибачився перед матір'ю героя під час Уроку Мужності для ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна та курсантів вищих військових навчальних закладів з нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут.

Доброволець з “Айдару” Назар Якубовський — наймолодший серед загиблих у зоні АТО український бійців. Він отримав смертельні поранення у бою з російськими диверсантами, які здійснили атаку із засідки поблизу Веселої Гори в Слов'яносербському районі на Луганщині. Тіло вдалося розпізнати лише за тестами ДНК.

“Соромно про це говорити, я сам дізнався про це лише декілька днів тому, але саме неповноліття героя, відсутність його у списках частин Збройних Сил, створило бюрократичні перешкоди для отримання статусу учасника бойових дій і відповідних пільг від держави для його родини”, - сказав Президент.

“Я думаю, що ми не допустимо бюрократії. Я мушу вибачитися перед його мамою Інною Ігорівною. І протягом тижня буде знайдено вихід із правової колізії, бо закон то не лише буква, а ще й дух. І ми маємо шанувати своїх героїв”, - додав Порошенко.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую