ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Угорський квасоляний суп на копчених реберцях із галушками

29 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4209

Фото: автора

Такий супчик не відноситься до високої вишуканої кухні, але він по-домашньому дуже смачний, ситний та апетитний.

За допомогою цієї першої страви ви можете урізноманітнити своє повсякденне меню. До речі, замість квасолі можна використовувати горох або сочевицю. Суп із цими бобовими вийде зовсім іншим на смак, але теж дуже цікавим.

Інгредієнти:
500 г картоплі, 300 г копчених свинячих реберець, 2 морквини, 300 г квасолі, лавровий листок, орегано, сіль, перець чорний, 2 зубки часнику, цибулина.
Для галушок: 150-200 г борошна, 2 яйця.


Приготування:
Замочити попередньо квасолю на дві години або на ніч. Відварити реберця до готовності, покласти квасолю, варити приблизно 1,5 години. Додати нарізану кубиками картоплю. Посолити, поперчити і додати лавровий листок.
Приготувати галушки: в мисочку з борошном додати два яйця, сіль. Вимісити тісто крутої однорідної консистенції. Відщипувати руками галушки й кидати їх у киплячий супчик. На сковорідці на олії спасерувати подрібнені цибулю та моркву до золотавого кольору, додати дрібно нарізаний часник, перемішати й одразу ж зняти з вогню, щоб часник не пересмажився. Усе з'єднати з супом.
Варити ще 5 хвилин. Скуштувати на сіль-перець, якщо є необхідність: посолити і поперчити. При подачі посипати суп зеленню.


 

перші страви, суп з галушками копчені реберця, свинина, угорська кухня, супи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую