ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Вальдорфський салат — другий після «Цезаря» за впізнаваністю салат у світовому меню

1 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3347
Перше враження, коли ложка цього салату потрапляє у рот, це свіжість, соковитість і ніжність.
Перше враження, коли ложка цього салату потрапляє у рот, це свіжість, соковитість і ніжність. Фото: автора

Якщо у вас особливий настрій, пропоную вам спробувати приготувати цей класичний салатик американської кухні.

Він придуманий у нью-йоркському готелі «Вальдорф-Асторія», символом якого було яблуко, в далекому 1896 році. Ця страва унікальна тим, що існує в різноманітних варіаціях, при цьому зберігаються базові інгредієнти — яблука, селера та горіхи. Замість винограду можна використовувати родзинки або курагу, а замість вишень будь-які інші фрукти — ананаси, апельсини, грейпфрути тощо.

Інгредієнти:
100 г вишні (у мене замороженої), 2 кисло-солодких яблука, середній корінь селери, 100 г чорного винограду, 50 г волоських горіхів.
Заправка: 100 г сметани, 1 ч. л. цукру, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. гірчиці, сіль за смаком, суміш перців мелена.

Приготування:

Натерти на крупній тертці корінь селери (попередньо очистивши його від шкірки), нарізати кубиками яблука (попередньо очистивши їх від сердцевини та шкірки). 

Виноград розрізати на половинки й видалити обережно кісточки. Вишню розморозити.

Горіхи підсмажити на сухій сковорідці й подрібнити ножем (не надто дрібно).

Приготувати заправку: сметану, гірчицю і лимонний сік змішати вінчиком у глибокій тарілці. Додати цукор, сіль та перець і ще раз все ретельно перемішати.

Всі інгредієнти, крім горіхів, змішати в тарілці, заправити заправкою й ретельно перемішати.

Зверху салат посипати волоськими горіхами. Подавати краще порційно.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: особисто мене «вальдорф» підкорив одразу, адже я завжди фанатіла від поєднання «овочі-фрукти». Перше враження, коли ложка цього салату потрапляє у рот - це свіжість, соковитість і ніжність. Волоські горіхи, злегка підсмажені й хрусткі, вдало відтіняють смак яблук і селери. Цей салат низькокалорійний, а якщо використовувати замість сметани йогурт, він стане абсолютно дієтичним. 

салати, американська кухня, вальдорфський салат, селера, виноград, вишні, овочево-фруктові салати, салати без майонезу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую