ye-logo.v1.2

Карта ремонтів у Хмельницькому: де, що ремонтують та за яку суму

Суспільство 2874
Центр політичних студій та аналітики підписав з владою Хмельницького меморандум про співпрацю на 2016-2017 роки
Центр політичних студій та аналітики підписав з владою Хмельницького меморандум про співпрацю на 2016-2017 роки. Фото: автора

Влада обласного центру обіцяє запустити подібний онлайн проект вже навесні цього року.

«Поки що така карта працює в Львові, яка була запущена ще торік, - каже заступник міського голови Хмельницького Андрій Бондаренко. – На ній можна переглянути усі капітальні видатки: ремонт доріг, реконструкція тощо. Навівши курсором на об’єкт, можна побачити, скільки виділено на його ремонт, хто виконує роботи».

Та поки що така карта ремонтів – лише ідея, яку хочуть втілити в життя в Хмельницькому. Однак, за словами Андрія Євгеновича, як тільки міська рада затвердить бюджет розвитку міста в березні, тоді подібна карта має з’явитися і в нашому обласному центрі. Орієнтовно, це станеться на початку квітня.

Карта ремонтів – це другий етап співпраці міської влади з «Центром політичних студій та аналітики». Перший - візуалізація бюджету міста. Із головним фінансовим документом вже можна в картинках ознайомитися в режимі онлайн. «Коли ми розробляли такий сайт, то ставили за мету, щоб навіть 11-класник зрозумів дохідну та видаткову частини бюджету, - каже регіональний предстваник громадської організації «Об'єднання «Центр політичних студій та аналітики» Олег Черненко. – Тепер ми можемо бачити всі витрати, їхню деталізацію».

У січні цього року з бюджету міста витратили понад 92 мільйони гривень, найбільше з яких пішло на освіту - майже 38 мільйонів, замість 45,7 мільйонів гривень запланованих.

За словами міського голови Хмельницького Олександра Симчишина, на створення такого ресурсу з міської казни не витратили жодного копійки. А над запуском візуалізованого бюджету працювали приблизно місяць.

Переглянути планові надходження та фактичні витрати бюджету Хмельницького можна на сайті «Відкритий бюджет».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую