clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Медова коврижка з фруктами — ностальгія за літом

Слово

Слово "коврижка" походить від "коврига", що означає цільний хліб.. Фото: автора

Ця випічка завжди виходить дуже ароматною, пишною й не сухою.

Коврижка в міру солодка й має чудовий медово-фруктовий смак. Заморожені сливи надають випічці контрастну кислинку. Хоча їх можна й не класти взагалі або ж замість слив використовувати якісь інші кислуваті фрукти чи ягоди – журавлину, смородину, абрикоси, курагу, яблука тощо. Також можна використовувати сухофрукти.


Інгредієнти:
100 г вершкового масла, 1/2 ч. л. соди, 0,5 склянки цукру, 1/2 ч. л. солі, 1,5 склянки борошна, 2 яйця, 2 ст. л. з гіркою сметани, 2 ст. л. з гіркою меду, заморожені сливи або чорнослив.


Приготування:
Борошно перемішати з цукром, сіллю і содою (оцет не потрібен, соду погасить мед).

Покласти розм'якшене масло і розтерти до стану жирної крихти.

Рідкий мед розмішати з яйцями та сметаною (якщо мед зацукрувався, підігріти його на водяній бані або в мікрохвильовій печі). Влити у борошняну суміш.

Все перемішати.

Тісто вилити в змащену маслом форму, встелену пергаментним папером. Зверху розкласти половинки слив або чорносливу, розрізом догори (якщо сливи заморожені, то їх потрібно повністю розморозити та відцідити сік).


Фрукти не потрібно «притоплювати» в тісті – воно підніметься й «обхопить» їх з усіх боків. Випікати при 180-200°С до готовності. Якщо верх коврижки зарум'яниться занадто рано, форму затягнути фольгою.


Пиріг охолодити й нарізати квадратиками. За бажанням притрусити цукровою пудрою.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 09.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.74
25.78
27.36
27.4
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31