ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Медова коврижка з фруктами — ностальгія за літом

3 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3379
Слово
Слово "коврижка" походить від "коврига", що означає цільний хліб. Фото: автора

Ця випічка завжди виходить дуже ароматною, пишною й не сухою.

Коврижка в міру солодка й має чудовий медово-фруктовий смак. Заморожені сливи надають випічці контрастну кислинку. Хоча їх можна й не класти взагалі або ж замість слив використовувати якісь інші кислуваті фрукти чи ягоди – журавлину, смородину, абрикоси, курагу, яблука тощо. Також можна використовувати сухофрукти.


Інгредієнти:
100 г вершкового масла, 1/2 ч. л. соди, 0,5 склянки цукру, 1/2 ч. л. солі, 1,5 склянки борошна, 2 яйця, 2 ст. л. з гіркою сметани, 2 ст. л. з гіркою меду, заморожені сливи або чорнослив.


Приготування:
Борошно перемішати з цукром, сіллю і содою (оцет не потрібен, соду погасить мед).

Покласти розм'якшене масло і розтерти до стану жирної крихти.

Рідкий мед розмішати з яйцями та сметаною (якщо мед зацукрувався, підігріти його на водяній бані або в мікрохвильовій печі). Влити у борошняну суміш.

Все перемішати.

Тісто вилити в змащену маслом форму, встелену пергаментним папером. Зверху розкласти половинки слив або чорносливу, розрізом догори (якщо сливи заморожені, то їх потрібно повністю розморозити та відцідити сік).


Фрукти не потрібно «притоплювати» в тісті – воно підніметься й «обхопить» їх з усіх боків. Випікати при 180-200°С до готовності. Якщо верх коврижки зарум'яниться занадто рано, форму затягнути фольгою.


Пиріг охолодити й нарізати квадратиками. За бажанням притрусити цукровою пудрою.


 

солодка випічка, коврижка, мед, сливи, пиріг, російська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую