ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Закуска: оселедець зі смородиною

5 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2776
Оселедець з чорною смородиною — це смілива, але надзвичайно смачна, ніжна й оригінальна закуска.
Оселедець з чорною смородиною — це смілива, але надзвичайно смачна, ніжна й оригінальна закуска. Фото: автора

Якщо у мене в морозилці є запас чорної смородини, то ця закуска постійний гість на нашому столі.

Оселедець з чорною смородиною — це смілива, але надзвичайно смачна, ніжна й оригінальна закуска. Вперше коли я її готувала була здивована цим поєднанням, а нині вона одна з моїх улюблених. Чудово підходить для святкового столу, але можна такою стравою порадувати сім'ю і в будні. Подавати закуску можна порційно або в одному салатнику, прикрасивши ягодами смородини й зеленню. А ще дуже смачно викласти її на чорний хліб і вживати як бутерброди.

Інгредієнти:
250 г філе слабосоленого оселедця (я беру завжди цілого оселедця й сама чищу, як на мене така риба смакує краще та набагато якісніша, ніж її чищені «співродичі»), 150 мл сметани, велика солодка червона цибулина, 100 мл рубленого кропу (не обов’язково), 1-2 ч. л. меду, 150 г замороженої чорної смородини, чорний перець.

Приготування:
Дрібно нарізати солодку цибулю.

Змішати сметану з медом, чорним перцем, цибулею і кропом, додати чорну смородину й перемішати (ягоди злегка придавити ложкою).


Порізати оселедець невеликими шматочками й додати до основної маси.

Перемішати й поставити на 12 годин у холодильник.


Готову закуску перемішати ще раз і викласти в креманки (салатницю), прикрасити зеленню та ягодами.
Подавати з чорним хлібом або вареною картоплею.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачна страва. Влітку цілком можна використовувати свіжу смородину, але морожена мені подобається більше. До кінця я їй не даю розтанути й заморожений сік надає закусці особливої родзинки.  

закуски, риба та морепродукти, оселедець, смородина

Коментарі:

  Так  Ні, дякую