ye-logo.v1.2

Перевірка скандального будівництва в Хмельницькому: навіть поліція не допомогла «ревізорам»

Суспільство 4789
Попри припис про призупенення будівництва, люди кажуть, що будинок будується. Забудовник... не зміг приїхати на об’єкт, щоб показати як багатоповерхівку не будують
Попри припис про призупенення будівництва, люди кажуть, що будинок будується. Забудовник... не зміг приїхати на об’єкт, щоб показати як багатоповерхівку не будують. Фото: автора

Представники Державної архітектурно-будівельної інспекції не змогли потрапити на будмайданчик, щоб встановити будують на ньому багатоповерхівку чи ні.

За словами Максима Павлюка, начальника відділу контролю та нагляду за проведенням перевірок управління ДАБІ в Хмельницькій області, будівництво в Хмельницькому на вулиці Проскурівського підпілля 201/1 не повинно вестися. На це є відповідний припис. Сьогодні ж ревізори приїхали на будмайданчик, аби перевірити, як виконується припис, який був виданий ще наприкінці листопада минулого року. Та й отримали скарги від мешканців сусідніх будинків, які стверджують – будівництво триває.

Утім, представників Державної архітектурно-будівельної інспекції не пустили на майданчик, а тому вони були вимушені викликати поліцію. «Щоб встановити чи виконується припис, потрібно перевірити об’єкт, а нас не пускають», - каже Максим Павлович.

 Патрульні поліцейські, які прибули на місце, поспілкувавшись із представниками ДАБІ, вирішили поговорити й з тими, хто перебував за парканом. На територію майданчика поліцейським вдалося потрапити. Про що і з ким говорили більше, ніж півгодини, так і не розповіли журналістам. Натомість, приїхала ще й слідчо-оперативна група, представнику якої вдалося додзвонитися до забудовника та озвучити начебто його відповідь: «Він не може приїхати на об’єкт».

Патрульні поліцейські доволі швидко приїхали на виклик, але працівники ДАБІ так і не змогли пройти на будмайданчик.

Поки працівники архбудінспекції давали пояснення правоохоронцям, співробітники «Хмельницькводоканалу» поруч із будівництвом продовжували ремонт каналізаційного колектора, який прорвало ще наприкінці січня. Мешканці навколишніх будинків стверджують, що в усьому винне будівництво багатоповерхівки. Керівництво ж комунального підприємства каже, що аварія сталася через зношеність труби. А ось працівники «Хмельницькводаканалу», як проводять ремонтні роботи вже другий тиждень, не виключають, що аварію могло спричинити будівництво.

Ну, а майже двогодинна спроба «ревізорів» потрапити на майданчик за парканом, завершилася тим, що вони написали заяву в поліцію. «Тепер будемо чекати дій від правоохоронних органів щодо допущення нас на перевірку цього об’єкта будівництва», - резюмував Максим Павлюк, начальник відділу контролю та нагляду за проведенням перевірок управління ДАБІ в Хмельницькій області.

Зауважимо, що вперше про будівництво на Проскурівського підпілля, 201/1, що в мікрорайоні Гречани, забили на сполох мешканці сусідньої багатоповерхівки навесні минулого року. Навіть деякі активісти зносили паркан.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую