ye-logo.v1.2

Україно-англійська сальса: уроки від іноземного гостя

Спорт 3811

У школі соціального танцю завжди весело та цікаво. Нерідко заїжджі сальсеро проводять заняття та є змога попрактикуватися та обмінятися досвідом із танцівниками не лише з інших міст України, але й з інших країн.

Так, як це відбулося нещодавно на моєму черговому занятті із сальси. Приємною несподіванкою виявився урок сальси від гостя із Англії, Клода (Claude Anicet).
Цього разу тренування виявились не менш насиченими, ніж попередні . Я вивчила одразу чотири елементи: Фасіла і Фасіла-ла, Ель і Ель-Дос, Амбрасала, Бальсеро. А окрім цього вправлялася у сальсі з іноземним гостем Клодом. Відверто скажу, що я завжди дуже переживаю, коли доводиться танцювати з досвідченим партнером, напружуюсь та нервую… Щоправда, то все даремно! Адже, хороший партнер завжди чуйний та уважний і не буде виводити партнерку на рухи, які вона з тих чи інших причин наразі не танцює.

Повертаючись до засвоєння нових елементів скажу, що для їх виконання мені довелось добре потрудитися, щоб вивчити повороти, тримати рамку, а ще робити гачечки кистю рук. Також треба було знову пригадати кубинський крок. Останній елемент Бальсеро, а ще Ель-Дос мені ніяк не вдавалися: я втрачала рамку, мене заносило при повороті, забувала про стилістику рук…
Загалом ось, що з того вийшло:

Як не як, але я побила свій рекорд, відразу вивчивши чотири сальса-елементи плюс ще два різновиди Фасіла-ла і Ель-Дос. Відпрацьовуватиму їх вдома. Намагатимусь прикрасити їх жіночою стилістикою та не забути про стилістику характерну саме для Сальса Касіно. І наступного разу спробую станцювати композицію з усіх вивчених елементів.
А працювати ще є над чим! Передивившись попередні відео помітила, що моя дитяча схильність косолапити не пройшла))), при поворотах не рідко хитає, а руки замість красивої дуги, буває, скривлені. А також я частенько випрямляю коліна, що не характерно для Сальса Касіно. До слова, випрямлення ніг, швидше, допускається у Сальсі Нью-Йорк, а у Касіно як правило мають бути м’які гнучкі коліна. Та, як заспокоює мій хороший друг: «А хто, крім тренерів-професіоналів знає як має бути?»))) Й справді, для любителя (та й для професіонала теж) основне – це отримувати насолоду від того, що робиш і за можливості вдосконалювати свої танцювальні навички.

Партнер проекту танцювальна студія "Сальса Вікторія"

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую