ye-logo.v1.2

Селяни з Хмельниччини допомогли встановити національний рекорд

Здоров'я 2363
Ключовою метою акції було надання допомоги людям із віддалених населених пунктів
Ключовою метою акції було надання допомоги людям із віддалених населених пунктів. Фото: superdeal.com.ua

Перший добровольчий мобільний шпиталь імені М.Пирогова встановив рекорд із найбільшого кардіографічного обстеження в Україні.

Масштабне медичне обстеження було організоване восени, в основному у селах, із більшості яких важко дістатись до медичних закладів. Усього кардіографічне обстеження зробили 22 433 мешканців у 565 населених пунктах Хмельниччини.

Кваліфікована медична діагностика, а подекуди й одразу допомога, приїздила прямо до них – у найвіддаленіші закутки області. 11 бригад, забезпечених усім необхідним, курсували Хмельниччиною з вересня по листопад. Основу складали фахівці Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. М. Пирогова. До них долучились сімейні лікарі, спеціально підготовлені у рамках програми «Здорова громада» Першого національного аграрного кооперативу. Основним сподвижником та ініціатором акції був Благодій фонд «Зміцнення громад».

“Ключовою метою акції було надання допомоги людям із віддалених населених пунктів, які мають гостру потребу в обстеженні, відтак, правильному коригуванні лікувального процесу, - зауважила директор БФ «Зміцнення громад» Тетяна Василик. - А, власне, рекорд став приємним бонусом, упевнена, далеко не останнім, який має благородну мету поліпшення якості життя у селі”.

“Доки на сході країни було затишшя, ми мали нагоду продіагностувати цивільне населення. Ставили собі за мету 20 тисяч чоловік, а вийшло, як бачите, майже на 2,5 тисячі більше. Робили, зауважу, кардіоскринінг апаратами останнього покоління, який визначає стан здоров’я за багатьма параметрами. Додатково вимірювали рівень цукру у крові і артеріальний тиск”, - ділиться президент БФ «Перший добровольчий мобільний шпиталь» Геннадій Друзенко.

Представники організацій удостоїлись сертифікатів про встановлення національного рекорду за найбільшу кількість проведених кардіодіагностичних обстежень за 260 параметрами.

Деякі з результатів наймасовішого обстеження:
- Загальний стрес-індекс в обстежених удвічі вищий від норми
- У 82% виявили гіпертензію та перед гіпертензію
- Надлишкова вага – у 67 %
- Підвищений рівень цукру – у 16 %.

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:42

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую