clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Картопля «Шато» — традиційний гарнір родом із Франції

Чудова альтернатива обридлому пюре й смаженій картоплі

Чудова альтернатива обридлому пюре й смаженій картоплі. Фото: автора

Чудова альтернатива обридлому пюре й смаженій картоплі — ще один варіант в арсенал рецептів картопляних гарнірів.

Картопля «Шато» — це гарнір із картоплі, який спочатку декілька хвилин варять у киплячій воді, а потім запікають до золотавої скоринки. Страва виходить дуже апетитною, ароматною без зайвого крохмалю та жиру. Підходить для подачі до риби, курки або м'яса.

Інгредієнти:
500 г картоплі, 30 мл оливкової олії, сіль, суміш перців, паприка, улюблені трави (у мене орегано), 3-4 зубків часнику.

Приготування:
Картоплю добре помити за допомогою металевої губки, почистити. Якщо використовуються молоді бульби, то їх краще залишити цілими. Старі — слід нарізати дольками (на 4-6 частин).
Відварити підготовлену картоплю у великій кількості підсоленої води. Опускати її слід у киплячу воду й варити близько 3-5 хвилин, потім злити воду. На деко викласти картоплю, потім трохи посолити її та поперчити, посипати улюбленими травками й паприкою.

В олію вичавити часник, розмішати й полити цією сумішшю картоплю. Випікати 30 хвилин при 200ºС.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо є бажання, можна відразу ж на деко порізати якусь домашню ковбаску або м’яско й усе разом запекти.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 08.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26
27.88
27.93
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31