Гаряча тема:
- Війна
Але родзинкою страви є сирні кульки з фети та базиліку й оригінальна апельсинова заправка. З салатом трішки треба «побавитися», але він того вартий! Нагородою для вас стане справжній вибух смаку та нових гастрономічних вражень.
Інгредієнти:
180-200 г вареного курячого філе, 200 г пекінської капусти, 1 болгарський перець, біла солодка цибулина, 2-3 ст. л. консервованої кукурудзи, 2-3 ч. л. кунжуту.
Сирні кульки: 100 г сиру фета або фетакса, зубок часнику, по декілька гілочок зеленого базиліку та кропу.
Для грінок-крутонів: 2 скибочки батону, 2 ст. л. оливкової олії, 0,5 ч. л. прованських трав, зубок часнику, сіль.
Заправка: 4 ст. л. домашнього майонезу (я брала натуральний йогурт без домішок), 1 ст. л. соєвого соусу, 2 зубки часнику, сік половинки апельсина.
Приготування:
Грніки-крутони: нарізати батон кубиками або соломкою й підсушити їх у духовці. Змішати оливкову олію з часником, прованськими травами і сіллю. Залити цією сумішшю сухарики, ретельно перемішати й відправити в духовку ще на 5-10 хвилин при температурі 160-170°С. Час від часу перемішувати крутони.
Варене куряче філе нарізати смужками. Капусту дрібно посікти та вим’яти руками разом із сіллю. Болгарський перець нарізати тонкою соломкою. Цибулю – півмісяцями, а потім замаринувати в оцті, солі та цукрі.
Сформувати сирні кульки: до сиру фета додати дрібно рубану зелень кропу та базиліку й вичавлений часник.
Все ретельно розім’яти виделкою (я додала трішки вершків для більш м'якої консистенції). Потім з цієї маси зліпити руками кульки – в долоньках, як з пластиліну. Розмір – як перепелині яєчка.
Для заправки: змішати домашній майонез (йогурт), соєвий соус, часник, апельсиновий сік.
Змішати капусту, кукурудзу, цибулю, болгарський перець, курку, крутони.
Перекласти все на тарілку. Зверху викласти сирні кульки, полити салат заправкою і посипати кунжутом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: