ye-logo.v1.2

Німецькі інвестори за 4 мільйони гривень купили в Кам'янці-Подільському ділянку під насіннєвий завод

Економіка 2762
Завод буде обладнаний сучасним обладнанням, що відповідає європейським нормам
Завод буде обладнаний сучасним обладнанням, що відповідає європейським нормам. Фото: companion.ua

На підприємстві створять 30 постійних робочих місць.

У Кам‘янці-Подільському компанія “КВС-Україна” будує сучасний комплекс із кондицінування насіння кукурудзи. Завод потужністю 6 тисяч тонн насіння у рік передбачають ввести в експлуатацію у вересні-жовтні цього року. Як зазначають у міській раді, компанія викупила земельну ділянку для підприємства за 4 мільйони 700 тисяч гривень.

“У січні минулого року було проведено земельний аукціон, і компанія “КВС-Україна” викупила ділянку під завод. Розмір ділянки - 8,5 гектара, а коштує вона 4 мільйони 700 тисяч гривень. Вже восени минулого року інвестори мали всі необхідні дозвільні документи та почали земляні роботи”, - каже директор департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста Майя Гурська.

Як повідомляють у прес-службі компанії, завод буде обладнаний сучасним обладнанням, що відповідає європейським нормам з обробітку насіння і захисту навколишнього середовища. На підприємстві буде створено 30 робочих місць для постійних працівників, ще 50 планують залучати на сезонні роботи.

За словами Майї Гурської, наразі компанія вже зводить фундамент заводу, все йде, згідно генерального плану. Вже цього сезону на підприємстві прийматимуть кукурудзу.

Довідково: KWS – одна з найбільших селекційних компаній в світі, яка належить шостому поколінню трьох німецьких сімей та має представництва в понад 70 країнах. В Україні насінництво, маркетинг та агросервіс здійснює ТОВ “КВС-Україна” – 100% дочірнє підприємство KWS SAAT SE з штаб-квартирою в Німеччині.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую