ye-logo.v1.2

Лідія Яцкова презентувала власні вірші, прозу та... словничок спостережень-порівнянь

Культура 4239

Вчителька із Летичівського району видала першу книжку.

Лідія Яцкова, котра мешкає у селі Снітівка Летичівського району, презентувала поетично-прозову книжку «Оркестр мого дитинства». У перше видання авторки увійшли твори різних жанрів та тематики. Є у ній новели, прозові твори, поезія (віршики без дошкільної підготовки, як їх називає Лідія Іванівна).


Лідія Михайлівна пише вірші зі шкільних років.

На розсуд читачів письменниця також представила і зовсім незвичну творчість. Зокрема, це жанр «невідповідність», винайдений Лідією Іванівною, та словничок власних спостережень-порівнянь. У цьому словничку струмок — це хлопчина веселої вдачі, привітний і безтурботний, а вишня — бабуся, золота людина.


Твори у жанрі "невідповідність".

«Дитинство має бути світлим. А тому у книжці ви побачите метеликів, квіти, музичні ноти, адже музика супроводжує усіх дітей, - розповідає Лідія Яцкова. - На останній сторінці обкладинки я помістила дві найдорожчі фотографії: на одній батько у складі сільського духового оркестру, в якому він віртуозно грав на кларнеті протягом 40 років, на другій — я з батьком. На цьому фото він — найщасливіша у світі людина, а я ще щасливіша, бо тримаю його кларнет».


Лідія Михайлівна родом з Вінниччини, за професією - вчителька української мови і літератури. Крім того, вона — співачка і композитор, пише музику як на власні твори, так і на вірші інших митців.


На презентації книги в обласній науковій бібліотеці було чимало гостей.

Привітати Лідію Яцкову із презентацією першої книжки прийшло чимало колег і друзів. Серед них: письменники Віталій Міхалевський, Микола Мачківський, поет і композитор Іван Пустовий, бард Юрій Найда та інші. Крім теплих слів на адресу письменниці, звучали ще й її авторські пісні.
 

Іван Пустовий зіграв на різних духових інструментах.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую