Гаряча тема:
- Війна
Цей рецепт роздобув мій чоловік – «невиправний» рибалка і після того, як ми його випробували, я відмовилася від усіх раніше улюблених нами варіантів засолювання домашнього оселедця з річкової риби. За цим рецептом можна також готувати оселедець із коропа, білого амура й товстолоба.
Інгредієнти:
2,5 кг карасів, склянка солі, 0,5 склянки цукру, 2 склянки води, склянка оцту, перець духмяний, перець чорний, мелений коріандр, лавровий листок, гвоздика, 2 великі цибулини, 100 г олії.
Приготування:
Рибу почистити добре помити й нарізати її порційними шматочками. Замаринувати на ніч (мінімум на 9-10 годин) в суміші солі й цукру.
Якщо риба у вас велика, кількість солі та цукру потрібно збільшити вдвічі. Вранці рибу промити, залити розчином оцту й води, додати спеції і лавровий листок. Залишити в холодному місці на 8 годин.
Потім скласти оселедець в скляну чи порцелянову каструлю (можна в банку).
Перекласти кожен шар півкільцями цибулі, зернами коріандру й поливаючи олією (я використовувала соняшникову не рафіновану).
Залишити настоюватися ще кілька годин і можна їсти.
12.12.2016: Готувала оселедець із товстолоба - смакота!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: