ye-logo.v1.2

Спецтема: Перед трагедією працівники СБУ просили громадськість не штурмувати приміщення

Євромайдан 4536

19 лютого - друга річниця, як у Хмельницькому біля приміщення Служби безпеки України вбили двох людей.

За словами учасника трагічних подій, керівника громадської ради при Хмельницькій ОДА Аліма Міщука, працівники СБУ просили, щоб громадськість не штурмувала приміщення.

“Тоді о 7 годині ранку мене розбудив працівник СБУ. Мені доводилось мати справи з ними у зв'язку з роботою. Якось вийшли на мене і сказали, що командир (мова про тодішнього очільника управління СБУ Віктора Крайтора) просить, щоб громадськість не штурмувала СБУ”, - повідомив Алім Міщук під час прямого ефіру на сайті “Є”.

За його словами, люди пішли під СБУ, бо намагалися не пустити спецпідрозділ на Майдан в Київ. Якби громадськість вчасно заспокоїли, що цього не буде, - обійшлось би без смертей.

“Вранці на майдані тоді тільки й розмов було про СБУ і прокуратуру. Хтость закомандував туди йти, і різні колони пішли і туди, і туди. Зупинити це було неможливо. Люди тільки хотіли побачити, що спецпідрозділ не їде на Київ. Якби цих працівників СБУ показали, що вони не їдуть, все було б не так. Цього не зробили. Люди почали штурмувати, розбили двері, але перед тим довго просили вийти керівника. Потім подіями вже ніхто не керував. Крайтор вийти до нас не хотів”, - сказав Міщук.

Нагадаємо, під час протестної акції 19 лютого 2014 року біля управління СБУ в Хмельницькій області пролунали постріли – спочатку з приміщення, а потім й з території управління. Як наслідок, четверо поранених та двоє загиблих. Розслідування ще триває, і винних поки не знайшли.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую