clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Крем-суп із селери та квасолі — ситний спосіб для схуднення

Ніжний та легкий, але родзинкою цієї першої страви є цікавий горіхово-часниково-м’ятний соус.

Оскільки я не просто любитель селери, а професіонал у любові до цього чудового й корисного коренеплоду, то всі рецепти із ним одразу ж мною випробовуються. Овочеві супи із селери мають другу промовисту назва — «ситний спосіб для схуднення». Оскільки містять мінімум калорій та максимум корисних речовин. Селера має ще одну прекрасну властивість — поєднуватися з багатьма продуктами. До прикладу, із квасолею та картоплею.

Інгредієнти:

Великий корінь селери, 200 г білої квасолі (можна використовувати й консервовану), 500 г картоплі, 2 цибулини, морквина, бульйон (в оригінальному рецепті без бульйону, але мені більше подобається з курятиною), вершки (жирність і кількість факультативно), сіль, перець за смаком, зелень петрушки, зелена цибуля, мускатний горіх.
Для соусу: гілочка м'яти, 100 г волоських горіхів, зубок часнику, 2 ст. л. оливкової олії.

Приготування:
Зварити бульйон із курки, м’ясо дістати, а на наварі поставити варитися квасолю (на ніч, природно, її краще замочити). Коли вона стане м’якою, додати нарізані кубиками картоплю та селеру. Варити до повної готовності овочів. Моркву натерти на тертці, цибулю — нарізати кубиками, приготувати засмажку.

Додати пасеровані овочі у суп. Посолити, поперчити, додати зелену цибулю. Проварити все разом протягом декількох хвилин. Зняти з вогню й перебити все блендером.

Влити поступово вершки, продовжуючи збивання (густину регулювати на свій смак).

Довести крем-суп до кипіння на повільному вогні.
Приготування соусу для супу: горіхи перебити в кавомолці разом із м'ятою, часником і оливковою олією.
Суп налити у тарілку, полити зверху соусом, притрусити тертим сиром, прикрасити гілочкою петрушки й посипати мускатним горіхом або солодкою паприкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: супчик виходить кремоподібний із приємною текстурою, ароматний і дуже-дуже смачний! За бажанням у тарілку можна покласти курятину, яку ми видалили із бульйону. Я вже навіть пробувала варити його зі стеблинками селери — смак так само прекрасний, а ось текстура виходить трохи легшою.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 03.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31