ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Рибний стейк «Нордік», запечений під ніжним вершково-шпинатним соусом

20 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4420
Вершково-шпинатний соус чудово доповнює рибу.
Вершково-шпинатний соус чудово доповнює рибу. Фото: автора

Таку страву, зазвичай, я роблю на свята, але вона стане королевою й будь-якого іншого столу.

Стейк може бути з будь-якої «благородної риби» - сьомги, лосося, масляни, зубатки і навіть горбуші. Цього разу мені пощастило роздобути кижуч (лосось срібний). Червона рибка, яка на смак не така жирна як сьомга, але й не суха як горбуша. Вершково-шпинатний соус чудово її доповнює. В цілому, ця страва безцінна за своїми поживними властивостями: про користь шпинату й риби сімейства лососевих знають всі. Під час запікання по кімнатах витають приголомшливі аромати. Так і хочеться швидше встромити виделку в соковитий рибний стейк.

Інгредієнти:
500-700 г риби (як я уже казала, у мене кижуч).
Для маринаду: лайм або лимон, сіль, білий перець мелений, приправа «До риби», оливкова олія, соєвий соус.
Для соусу: 300 мл вершків 15-20%, 2 цибулини, 100-150 г шпинату (у мене заморожений), 3 зубки часнику, 2 ч. л. гірчиці, 100 г твердого сиру.

Приготування:
Рибу (нарізану шматочками завтовшки близько 1-1,5 см) замаринувати на декілька годин в суміші оливкової олії, лимонного соку, соєвого соусу, приправ та солі. Потім викласти в форму для запікання.


Приготувати соус: часник та цибулю дрібно нарізати.

Підсмажити злегка на оливковій олії, влити вершки, перемішати. Варити соус до легкого загустіння. Додати шпинат (я не розморожувала) й гірчицю, перемішати.

Посолити, поперчити, прибрати з вогню.

Полити соусом рибу у формі.

Злегка притрусити кожен стейк тертим сиром.

Поставити в духовку й запікати при температурі 180ºС протягом 25-30 хвилин.

Подавати з маринований імбирем та скибочкою лимона.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: смакові якості риби можуть змінюватися від обраної вами гірчиці. Хто любить гостріше, сміливо беріть гірчицю гостру. Шпинат можна брати як заморожений, так і свіжий. Але, якщо у вас його не має, спробуйте замінити щавелем. Страва буде зовсім іншою, але не менш цікавою. 

риба та морепродукти, рибні страви, кижуч, шпинат, вершково-шпинатний соус

Коментарі:

  Так  Ні, дякую