ye-logo.v1.2

Хмельничани побачили сумний і сірий Київ

Культура 2660

Таким його презентував столичний фотограф Едуард Странадко.

Київський фотограф, голова правління Національної спілки фотохудожників України Едуард Странадко презентував хмельничанам свій погляд на українську столицю. Його Київ – сірий і сумний, це місто, де багато людей у камуфляжі, де широкі проспекти і обшарпані будинки, яскраві глянцеві афіші на брудних сірих парканах, люди на зупинках із напруженими обличчями і зігнутими спинами.



На багатьох знімках - будинки, паркани і автомобілі.

Цікава особливість знімків у тому, що усі вони зроблені на звичайний мобільний телефон.



Люди часто зняті зі спини.

«Таким чином я показую людям, що кожен може знімати, адже у кожного є мобільний телефон», - чи то жартує, чи серйозно каже пан Едуард.



Едуард Странадко багато жартувв під час відкриття власної виставки у Хмельницькому.

Усі фотографії зроблені протягом кількох останніх місяців на вулиці, на вокзалах, автобусних зупинках, ресторанах та інших громадських місцях.



Також автор показував відвідувачам виставки свої останні роботи на мобільному телефоні.

«Вирішив, що зараз потрібно знімати те, що відбувається навколо. Зараз такий час, коли фотографи мають бути з людьми, передавати те, що вони відчувають», - каже автор.


 

Під час відкриття власної виставки Едуард Странадко висловив захоплення Хмельницьким музеєм-студією фотомистецтва і його колекцією фотоапаратури, а також поділився враженнями від нашого міста.
«Спеціально приїхав у Хмельницький рано-вранці, пройшовся містом і відчув, що його найбільша цінність – це люди, дуже приємні. Повірте, я не в кожному місці це говорю», - каже він.



На світлинах Странадка люди статичні і динамічні, розслаблені і напружені.

Також митець розповів про роботу спілки фотохудожників України та про її проекти.
«Спілка дуже активна. Зараз 50 виставок про Майдан ходять світом. Фотографія – це унікальний документ, який не потребує перекладу, люди з інших країн дивляться, усе розуміють і плачуть. Зокрема, виставляються роботи Олександра Тимошенка, який був і у Хмельницькому. Наприклад, у нього є знімок беркутівця у момент, коли той стрілявся прямо у нього», - розповідає пан Едуард.



На відкриваття виставки київського колеги завітав фотохудожник Олександр Соленцов (справа).

«Сумну історію» Едуарда Странадка у Хмельницькому можна побачити протягом місяця у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва за адресою: вул. Проскурівська, 56.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую