ye-logo.v1.2

Фестивальна країна. Відкриваємо весняний сезон шоколадом і жіночими перегонами

Туризм 2621
На святі шоколаду створюють смачні скульптури
На святі шоколаду створюють смачні скульптури . Фото: victoria-tur.vn.ua

Пропонуємо огляд перших українських фестивалів, які відбудуться на початку березня.

Починається весна (синоптики обіцяють, що вона буде ранньою і теплою), а тому саме час відкривати новий туристичний і фестивальний сезон. Звісно, якщо ви не полюбляєте зимові подорожі і не ходили у походи засніженими Карпатами. Любителі ж екстриму, які і не завершували минулорічний сезон, також можуть розвіятися і відвідати один із перших весняних українських фестивалів.

У Львові відкриють музей шоколаду

Де: Львів, палац мистецтв (вул. Коперника, 17).
Коли: 4-8 березня, з 12 до 20 години.
Квитки: 30 грн (передпродаж – 25 грн).

Львів порадує туристів традиційним Святом шоколаду. І хоча фестиваль відбувається вже вдесяте, він має багато шанувальників і відвідувачів. Цього разу фестиваль ще й присвячений жіночому дню, а тому пройде 4-8 березня.
Відбудеться традиційний ярмарок смаколиків, майстер-класи від провідних виробників шоколаду, створення оригінальних смачних скульптур та цілого шоколадного міста.

Жива шоколадна скульптура. Фото: wyr.com.ua.

Актори польського театру «Wagabunda» влаштують цікаві розваги для дітей, а шоколатьє створять містечко із шоколаду. Усі відвідувачі свята зможуть власноруч зробити шоколадний виріб.
Знаковою подією ювілейного свята стане відкриття музею шоколаду у палаці мистецтв. Його організатори запевняють, що це буде дуже доречно, адже місто має давню історію виготовлення солодощів. У музеї будуть створені інтерактивні інсталяції, завдяки яким можна дубе дізнатися історію та розвиток шоколадної індустрії, яким чином та з чого виготовляють смаколики.

У ралі тільки дівчата



До участі у Великому жіночому ралі допускаються лише жіночі екіпажі.

Де: Київ, Троїцька площа та вулиці міста.
Коли: 8 березня.
Квитки: безкоштовно.
Традиційно до свята весни Київський міський автоклуб влаштовує щорічне Велике жіноче ралі. Це клубні перегони, у які допускаються лише жіночі екіпажі на серійних автомобілях.
Максимум до ралі допустять півсотні екіпажів, в кожному з яких дві жінки – пілот і штурман. Усі автомобілі мають бути зареєстровані в Державтоінспекції.
Ралі розпочинається на Троїцькій площі, тут же і завершуватимуться змагання. На учасниць чекає маршрут у 70 км, який можна проходити лише в межах дорожніх правил, будуть також спеціальні ділянки. Урочисте відкриття змагань відбудеться о 12 годині, старт о 12.20, фініш – о 17.00. З 17 до 19 години відбудеться концерт, після якого – урочисте нагородження переможниць.
8 березня відбудеться лише перший етап ралі, заплановано ще три, по одному на кожну пору року.
Також чудовий варіант невеликої весняної мандрівки - екскурсія до фортеці у місті Скалат Тернопільської обалсті.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую