ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат із морської капусти з куркою та сиром — корисний, пікантний, швидкий

22 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3566
Цей салатик подобається мені тим, що не потребує ніякої окремої заправки.
Цей салатик подобається мені тим, що не потребує ніякої окремої заправки. Фото: автора

Секрет рецепта в тому, що мариновані огірочки пом'якшують смак капусти, який у чистому вигляді багатьом не подобається.

Морська капуста — один із корисних дарів, які прийшли до нас з морської глибини. Кількість мікроелементів у цьому продукті просто зашкалює, тому споживати її слід регулярно. При цьому не лише взимку. Якщо ж їсти саму мариновану ламінарію вам не до вподоби, обов’язково спробуйте її у салаті. Можливо такий варіант припаде до душі й «морська гостя» стане частішим гостем на вашому столі.

Інгредієнти:
300 г маринованої морської капусти (можна брати з різними добавками: овочами, грибами, селерою тощо), 150 г вареної курячої грудки, 2 варених яйця, 3-4 щільних маринованих огірочка, 50 г твердого сиру, 1 ч. л. соєвого соусу, 1 ч. л. французької гірчиці в зернах, сіль, перець за смаком.

Приготування:
Яйця зварити й нарізати кубиками. В глибокій мисці з'єднати їх із маринованою морською капустою.

Варену курятину розібрати на волокна.

Огірки нарізати кубиками. Сир — соломкою.

Всі інгредієнти з’єднати, посолити, поперчити, додати гірчицю й обережно перемішати.


Готовому салату дати настоятися 15-20 хвилин і подавати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей салатик подобається мені тим, що не потребує ніякої окремої заправки. Рідини, в якій маринувалася капустка цілком достатньо. Він і без того соковитий і самодостатній. Але головний бонус — мінімум калорій. В 100-грамовій порції лише 115 калорій. 

салати, морська капуста, курятина, салати без майонезу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую