clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Рагу з легенями, грибами та овочами — безпрограшний варіант до будь-якого гарніру

Краще відварити легені звечора, а зранку використати заготовку для приготування рагу.

Краще відварити легені звечора, а зранку використати заготовку для приготування рагу. . Фото: автора

Страва проста, бюджетна й дуже смачна.

Найоб’ємніший кулінарний жанр — рагу, по суті — це «каша з сокири». Найрізноманітніші продукти зустрічаються в рамках однієї каструлі, утворюючи щось середнє між супом і смажениною. Важливо лише, щоб підсумком цієї єдності не стало відчуття, що зустріч була випадковою.
Свинячі легені в поєднанні з овочами та грибами — це безпрограшний варіант до будь-якого гарніру. Ця страва чудово пасує до каші, вареної картоплі, локшини та рису.

Інгредієнти:
500 г свинячих легень, 2 морквини, цибуля-порей, 300 г шампіньйонів, 3 зубки часнику, по 100 г замороженої кукурудзи та замороженого горошку (можна консервованих), 3 ст. л. сметани, сіль, перець.

Приготування:
Легені замочити з вечора у великій кількості води (я двічі міняла воду). Зранку поставити їх варитися, постійно знімаючи піну. Готувати годину на повільному вогні. Потім готові легені дістати, промити й нарізати соломкою.


Цибулю порей нарізати кільцями.

Моркву — крупними кубиками.


Обсмажити в чавунному сотейнику на олії нашатковану цибулю з морквою, додати скибочки варених легень, перець, вичавлений часник і все пасерувати 5 хвилин. Додати нарізані скибочками печериці, готувати ще 10 хвилин.

Потім додати зелений горошок та кукурудзу або будь-яку улюблену у вашій сім’ї заморожену суміш овочів (не розморожувати!).

Заправити все сметаною.

Приправити прянощами й спеціями, залити курячим або овочевим бульйоном і тушкувати під кришкою на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.

Подавати до гарніру або як самостійну страву (мені більше подобається останній варіант; я декорувала страву хлібними паличками з тмином).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: краще відварити легені звечора, а зранку використати заготовку для приготування рагу. Я взагалі варений лівер заморожую. Купую 1 кг свинячих чи яловичих легень, ретельно вимочую, відварюю, нарізаю соломкою або перекручую через м’ясорубку, а потім розкладаю по контейнерам або пакетикам. Потім таку заготовку використовую для приготування, вареників, пиріжків, млинців, рагу та гуляшів.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 05.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31