ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Неймовірно проста слойка «Шоколад в тісті»

24 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4564
Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).
Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).

На смак цей смаколик нагадує круасан, але його зовнішній вигляд вбиває просто наповал.

Готую «шоколад у тісті» тоді, коли не має охоти заморочуватися із дріжджами, борошном й маслом. Ця випічка проста до неподобства, але така красива та апетитна, що навіть не віриться, що на її виготовлення йде максимум 30 хвилин. Головне — знайти якісне листково-дріжджове тісто й завжди зберігати шматочок у холодильнику.

Інгредієнти:
500 г листково-дріжджового тіста, 1,5 плитки шоколаду (можна з горішками та родзинками), яйце, подрібнені горішки (у мене арахіс)

Приготування:
Деко встелити пергаментом, духовку розігріти до 200ºС.
Готове листкове тісто частково розморозити (розкачувати не потрібно). Покласти посередині пласта півтори плитки шоколаду (у мене частина чорний шоколад, частина - молочний; так я можу задовільнити вподобання всіх членів сім’ї; кожен просто відрізає собі слойку з іншого боку)


Зроби на тісті надрізи завширшки приблизно 2 см (починати від плитки шоколаду до краю тіста, надрізи робити трохи навскоси). Ножем для піци робити це найзручніше, але звичайним ножем теж все чудово виходить.
Зроби такі ж надрізи з іншого боку.


Складати отримані смужки-стрічки на плитку шоколаду хрест-навхрест, заплітаючи «кіску».

Тістом ретельно, але обережно, закрити кінці слойки з обох боків.

Рівномірно змастити отриманий пиріжок збитим яйцем. Посипати слойку горішками (можна використовувати кунжут або мак).


Випікати протягом 20-25 хвилин до зарум’янювання. 

Нарізати шматочками тоді, коли слойка частково охолони, бо шоколад витікатиме.

солодка випічка, слойка, шоколад в тісті, швидка випічка, листково-дріжджове тісто

Коментарі:

  Так  Ні, дякую