ye-logo.v1.2

На Хмельниччині завдяки “закону Савченко” з в'язниць випустили 37 осіб, засуджених за умисне вбивство

Кримінал 2272
Згідно закону, день в СІЗО рахують за два
Згідно закону, день в СІЗО рахують за два. Фото: з архіву

Загалом під дію закону в області підпадає 1809 осіб.

На Хмельниччині положення закону “день в СІЗО за два”, ініційованого Надією Савченко, вже застосували до 1102 засуджених. Про це повідомляють в обласному управлінні Державної пенітенціарної служби України.

У межах Хмельницької області, згідно “закону Савченко”, звільнили з установ виконання покарань області 229 засуджених. Зокрема, на сьогодні з установ, що належать до сфери управління ДПтС України у Хмельницькій області, звільнено: 37 осіб - засуджених за умисне вбивство; 16 осіб – за умисне тяжке тілесне ушкодження; 33 особи – за злочини, пов’язані з наркотиками; 46 осіб - за розбій; 24 особи – за грабіж; 54 особи – за крадіжку.

Загалом, як зауважують у пенітенціарній службі, за формальними ознаками під дію зазначеного Закону підпадає близько 1809 осіб, які утримуються в установах ДПтС України у Хмельницькій області.

Нагадаємо, Закон України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України набув чинності 24 грудня 2015 року. Законом встановлено, що зарахування судом строку попереднього ув’язнення у разі засудження до позбавлення волі в межах того ж кримінального провадження, в межах якого до особи було застосовано попереднє ув'язнення, провадиться з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую