ye-logo.v1.2

Що ще окрім електрики подорожчало? Горілка

Суспільство 2891
За останні три дні в Хмельницькому зросли ціни на хліб, проїзд, горілчані напої та електрику
За останні три дні в Хмельницькому зросли ціни на хліб, проїзд, горілчані напої та електрику. Фото: колаж автора

Перший день березня став днем підвищення цін.

Із першого березня тарифи на електроенергію для населення підвищилися в середньому на 25 відсотків (залежить від споживання). Це рішення було прийняте постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ще наприкінці лютого минулого року.

Якщо до 1 березня при споживанні до 100 кВт за місяць мешканцям міст (мешканцям сіл цей обсяг дорівнює до 150 кіловат на годину) за 1 кВт слід було платити 45,6 копійки, то відтепер 57 копійок. При використанні понад 100 кіловат і до – замість 78,9 копійок слід платити 99 копійок. Ті споживачі, які використовують більше 600 кіловат мають платити 1,56 гривні, замість 99 копійок. З усіма новими тарифами, які діятимуть до 31 серпня цього року, можна ознайомитися у постанові НКРЕКП.

Також відсьогодні через зростання акцизів мають подорожчати й горілка, ігристі вина, вермути, кріплені вина. До прикладу, мінімальна вартість півлітрової пляшки оковитої може бути на рівні 70 гривень. Про це ЛІГА.net розповів гендиректор асоціації «Укргорілка» Володимир Остапюк. За його словами, між постачальниками і мережами є певні домовленості за обсягами поставок, в кожній мережі є запаси продукту, а тому подорожчати горілка на полиці повинна протягом тижня.

Нагадаємо, це не всі підвищення цін, які відчують хмельничани. Відсьогодні проїзд у хмельницьких маршрутках коштує не 3 гривні, а 3,5, а з 27 лютого хліб від хмельницького заводу коштує не 7,25-7,5 гривні, а 7,85-8 гривень за буханець.

Коментарі:

Тетяна Дембицька 01.03.2016 13:01

дорожает энергия, значит дорожает ВСЁ

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую