ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Святкуємо Масляну: млинці на пиві тонкі та мереживні

4 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3165
Млинці можна подавати з медом, сметаною, варенням чи  згущенкою.
Млинці можна подавати з медом, сметаною, варенням чи згущенкою. Фото: автора

Цей рецепт вирішує два питання — як приготувати смачні млинці та куди подіти склянку пива, яка залишилася після вечірки:))

Млинці виходять тонкими й дуже смачними. Смак пива не відчувається, але воно дає гарний колір і додає млинцям ажурності. Якщо ж ви не любите пиво, то можна замінити його мінералкою або квасом.

Інгредієнти:
2 яйця, склянка пива, склянка молока, склянка борошна, 1-2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. соди, сіль за смаком, 3-4 ст. л. олії, ванілін.

Приготування:
Збити яйця, посолити, влити пиво й молоко, постійно помішуючи. Поступово додавати борошно, поки тісто не загусне. Додати цукор, ванілін, олію, соду (тісто виходить рідкуватим, але борошна додавати не потрібно. За рахунок цього млинчики виходять тоненькі й мереживні). На сковорідку наливати по дві ложки тіста, обсмажувати по декілька хвилин із кожного боку. Можна загортати у млинчики будь-яку начинку, формувати з них пиріг або тортик.

А можна подавати «пустими» з медом, сметаною, варенням чи згущенкою.


Смачної, вам, Масляної! 

оладки млинці та сирники, млинці на пиві, масляна

Коментарі:

  Так  Ні, дякую