ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Свинина «Черешневий сад»

3 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2482
Страва чудово підходить до рису чи різноманітних каш, адже соус, який утворюється в процесі приготування, просто неймовірний!
Страва чудово підходить до рису чи різноманітних каш, адже соус, який утворюється в процесі приготування, просто неймовірний! Фото: автора

Цей рецепт припаде до смаку тим, хто любить пряний, трохи солодкуватий присмак у м'ясних стравах.

Поєднання м’яса з ягодами й фруктами, та ще й з легкою ноткою кориці є екзотикою. До речі, ви можете використовувати не лише черешню, але й вишню, смородину, малину й навіть полуницю. Рецепт стане у нагоді, коли треба швидко утилізувати заморожені ягоди з морозиловки.
Для приготування м'яса з черешнею найкраще брати свинину - кислота
, яка міститься в ягодах, трохи розм'якшує її волокна, в результаті страва виходить дуже ніжною, м’якенькою й соковитою.

Інгредієнти:
500 г свинячої вирізки, 0,5 кг замороженої черешні (або вишні, малини, смородини, порічок тощо), 0,5 склянки сухого вина, 250 мл вершків, 2 цибулини, сіль, перець, дрібка кориці, дрібка меленого імбиру.

Приготування:
Вирізку нарізати у вигляді стейків, але трішки тонше, посолити й поперчити.


Обсмажити на сковорідці до рум’яної скоринки.


Цибулю нарізати кільцями й викласти товстим шаром у керамічну форму.


На цибулю викласти смажену свинину.

Зверху — черешню (можна не розморожувати, але у мене трішки підтанула).


Влити вершки, вино, посипати корицею та меленим імбиром і закрити форму фольгою. Поставити в духовку при 200ºС на 45-50 хвилин. За 15 хвилин до кінця приготування зняти фольгу й продовжити запікати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва чудово підходить до рису чи різноманітних каш, адже соус, який утворюється в процесі приготування, просто неймовірний! Його хочеться вимакувати хлібчиком до останньої краплини. Поєднання черешні та кориці просто чудове, але дуже важливо не «переборщити» з цією спецією. Принцип «кашу маслом не зіпсуєш» тут недоречний:)
 

м`ясо та субпродукти, свинина черешневий сад, черешня, заморожені ягоди, кориця

Коментарі:

  Так  Ні, дякую