ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Святкуємо Масляну: млинцевий шоколадний пиріг-равлик із карамельно-горіховою начинкою

5 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3107
Млинці складати у формі щільно дин до одного.
Млинці складати у формі щільно дин до одного. Фото: автора

Можна приготувати цей десерт із будь-якими начинками за вашим смаком: з сиром, яблуками, ягодами, маком тощо.

Здавалося б, звичайні млинчики, а в результаті виходить смачний і дуже ефектний пиріг до будь-якого чаювання.

Інгредієнти:
Для шоколадних млинчиків: 2 яйця, 2 жовтки, 0,5 л молока, 1,5 склянки борошна, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. какао, 1,5 ст. л. коньяку, 50 г розтопленого вершкового масла, ванілін, дрібка солі, 0,5 ч. л. розпушувача.
Для начинки: 200 г вареного згущеного молока, 50 г вершкового масла, 50 г родзинок, 100 г горіхів, 50 г кокосової стружки.
Для заливки: 100 г молока, 2 яйця, 1 ст. л. цукру, ванілін.

Приготування:
"Заколотити" тісто на млинці зі всіх інгредієнтів та спекти їх на сухій сковорідці, трохи охолодити.


Заздалегідь підготувати заливку для пирога: яйця збити виделкою, додати цукор, ванілін і молоко, ще раз збити.


Приготувати начинку: варену згущенку збити з маслом, додати родзинки, подрібнені горіхи та кокосову стружку.

На кожен млинець викласти трохи начинки і згорнути в «трубочку». В роз'ємну форму, встелену пергаментом, щільно один до одного викласти млинці по колу.

Так заповнити всю форму. Залити пиріг приготовленою раніше заливкою.

Відправити в попередньо розігріту до 180-200ºС духовку і випікати 30-40 хвилин.

Теплий пиріг посипати цукровою пудрою і розрізати на порційні шматочки. 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: начинка може будь-яка - яблука, мак, родзинки, ягоди тощо. Тому не варто обмежувати свою фантазію. Можна також начинити млинці різними начинками і поєднати їх в одному пирозі-равлику.

оладки млинці та сирники, згущенка, пиріг-равлик, шоколадні млинці, Масляна

Коментарі:

  Так  Ні, дякую