ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Риба в цибуляному клярі

8 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3543
Рибка в цибуляному клярі виходить соковитою та ніжною
Рибка в цибуляному клярі виходить соковитою та ніжною Фото: автора

Соковита, м’яка та апетитна. Навіть наступного дня страва смакує пречудово.

Я готувала рибку путасу. Але в такий спосіб можна смажити скумбрію, хек чи мінтай. Кляр хоча й простий, але дуже смачний. Цибуля дає свій неповторний аромат та дарує неймовірну соковитість рибі.

Інгредієнти:
500 г риби, яйце, велика цибулина, 2 ст. л. сметани, 2 ст. л. борошна, сіль, перець, приправа для риби.

Приготувати:
Рибу посолити та поперчити. Залишити маринуватися на 30 хвилин.
Приготувати кляр: цибулину подрібнити блендером (можна натерти на тертці). Додати яйце, сметану, борошно, перець за смаком і добре збити вінчиком.

Шматочки риби покласти в кляр і дати хвилин 5-10 постояти. Розігріти сковорідку з олією й обсмажити рибку в клярі з обох боків на маленькому вогні під кришкою.

Подавати до картоплі пюре чи рису. Декорувати лимоном.


 

риба та морепродукти, риба в цибуляному клярі, кляр, цибуля, путасу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую