ye-logo.v1.2

Футзальне дежавю: інтрига до останнього, серія пенальті та перемога хмельничан

Спорт 2383
Гравці Спортлідера+ раділи виходу до 1/2 фіналу, як малі діти
Гравці Спортлідера+ раділи виходу до 1/2 фіналу, як малі діти. Фото: автора

Хмельницький "Спортлідер+" віийшов до півфіналу чемпіонату України серед команд "Екстра-ліги".

 Рік тому на стадії чвертьфіналу хмельничанам вдалося пройти покровську "Титан-Зорю" за пісумками трьох матчів. Цього року "Спортлідеру+" вистачили й двох поєдинків. Та саме другий матч нинішньої першості дуже нагадав минулорічний. Основний час завершився внічию, а далі... лотерея під назовю "серія пенальті".

Після того, як "Спорлідер+" виграв у Покровському (також у серії пенальті), підопічним Романа Ковальчика потрібно було сьогодні вигравати, щоб не відкладати питання путівки до півфналу на завтра. Та вже початок матчу міг зіпусвати всі плани.

Команди зіграли лише 36 секунд, а рахунок на табло вже був 0:1. А все завдяки влучному удару Євгена Леміша з гострого кута в дальню від Богдана Тимощука "дев'ятку". Утім, швидкий гол не допоміг покровцям. Хмельничани швидко прийшли до тями і вже на 7 хвилині Артур Подлюк зрівняв рахунок.

Дмитро Калуков пробивав по воротах "Титана-Зорі" навіть головою.

У першому таймі голів більше не було. Не було їх і в другій половині матчу, хоча моменти виникали біля воріт обох команд. Особливо тоді, коли Роман Ковальчик ішов на ризик - почав грати з 5 польовими гравцями. На такий крок наставник "Спортлідера+" наважився через те, щоб долю матчу не вирішувати в серії пенальті. І господарі щонайменше тричі мали забивати, але реалізація моментів підвела.

 Отож, пермажця матчу визначали саме в "лотереї". Першим рахунок у серії відкрив Дмитро Калуков, але Анатолій Мілінький також забив. Андрій Лисенко знову вивів "Спортлідер+" вперед, та Євген Леміш відновив рівновагу. Вирішальними стали треті удари команд. Спробу хмельничан вдало реалізував Олександр Педяш, а ось Антон Тарасенко влучив у стійку. Все! "Спортлідер+" здобув перемогу не лише в цьому матчі, а в чвертьфінальному протистоянні. І другий рік поспіль на цій стадії хмельничани перемогли "Титан-Зорю".

Олександр Педяш ще в першому таймі міг забити, але вихід віч-на-віч із Юрієм Васильченком нереалізував. 

Анатолій Доманський, екс-гравець "Спортлідера+", активно пресингував своїх колишніх партнерів.

У матчі "Спортлідер+" - "Титан-Зоря" було чимало боротьби.

Артуру Подлюку вдалося на сьомій хвилині матчу забити cвій третій гол у чемпіонаті.

Схоже Роман Ковальчик визначився із капітаном команди, адже Андрій Хамдамов вже декілька поєдинків грає із капітанською пов'язкою.

Гравці "Титана-Зорі" не раз стримували хмельничан, порушуючи правила.

Подлюк не раз намагався "обікрасти" гравців "Титана-Зорі".

Покровці в другому таймі тривалий час володіли ініціативою в матчі.

Андрій Лисенко в серії пенальті забив, а ось Тарасенко... подарував хмельничанам свято.

Схоже, що гравці "Спортлідера+" не одразу зрозуміли, що саме вони вже сьогодні оформили путівку до півфіналу.

Ну, а у півфіналі на хмельничан очікує діючий чемпіон України харківський "Локомотив". Ця серія протистоянь триватиме до трьо перемог.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую