ye-logo.v1.2

Волейбол. У "фіналі чотирьох" з'явився одноосібний лідер

Спорт 2951
Після двох матчів у фінальній серії, хмельницький Новатор набрав шість очок
Після двох матчів у фінальній серії, хмельницький Новатор набрав шість очок. Фото: автора

Другий ігровий день першого туру фінальної частини в вищій волейбольній лізі видався цікавим та дещо несподіваним на результати.

 Сьогодні, 12 березня, в хмельницькому спорткомплексі "Новатор" відбулися другі матчі одного з двох турів фінальних протистоянь у вищій лізі з волейболу. І після них турнірну таблицю "фіналу чотирьох" одноосібно посів хмельницький "Новатор".

Та спочатку на майданчику зійшлися команди, які програли свої перші матчі - харківський "Локомотив ХДВУФК №1" та "Родничок-Колос" з Новоселиці Чернівецької області. Фаворитом протистояння вважали харків'ян, але... Буковинці стоврили міні-сенсацію та виграли матч з рахунком 3:0.

А ось у другому поєдинку зіграли на той час лідери фінальної частини - артемівський "Бахмут" та хмельницький "Новатор". Більшість глядачів, звісно, очікували на перемогу господарів, в яких і сьогодні була шалена підтримка трибун.

Перша партія в матчі "Новатор" - "Бахмут" була за командою з Артемівська, яка грала у блакитній формі.

У першій партії команда з Донеччини виглядала значно зібранішою, а тому постійно вела в рахунку. Та за рахунку 19:22 стало зрозуміло, що наврядчи гравці "Бахмуту" віддають дебютну партію. Так воно і сталося - 22:25 і артемівські волейболісти дещо несподівано повели в матчі.

Іноді хмельничанам, щоб врятувати м'яч, доводилося колективно стрибати, щоб відбити його.

Друга партія видалася доволі нервовою. Команди йшли очко в очко, і лише ближче до завершення господарям майданчика вдалося вирватися на чотири пункти вперед - 18:14. І, схоже, стався не лише переламний момент у партії, а й в усій грі - хмельничани виграли 25:17 та не збиралися надалі поступатися.

 У третій партії господарям, перед якими стоїь завдання після тривалої перерви повернутися до елітного дивізіону Суперліги, також було нелегко. Гра знову йшла очко в очко. Але недовго. Склалося враження, що гравці "Бахмуту" виснажилися морально. Вони почали частіше помилятися. Та й хмельничани додали. Удари Дмитра Федоренка, Ярослава Заїки, Юрія Паласюка, Михайла Главчука все частіше приносили очки "Новатору" та деморалізували суперника. А звідси і відрив "Новатора" в рахунку у 5-6 очок, а згодом і в усі десять. 25:15 в партії та 2:1 у матчі.

Гравці хмельницького "Новатора" емоційно сприймали ледь не кожну виграну подачу.

Якби донеччани виграли четверту партію, то невідомо як би завершився матч. Але гравці "Новатора" відчули смак перемоги і... не лише впевненіші грали, а й навіть демонстрували супернику різні хитрощі. То Андрій Перепадя несподівано скидав "смугастого", то Віалій Сосимович, якому вже 44 роки, "дурив" молодь з Артемівська, коли вистрибуючи над сіткою просто пропускав м'яча, який презимлявся на майданчику "Бахмута". У підсумку 25:15 в партії та 3:1 у матчі.

У третій партії гравці у червоній формі - хмельницького "Новатора" впевненіші діяли в блоці та нападі.

Після двох поєдинків хмельницький "Новатор" лідирує з шістьма очками. Другими йдуть волейболісти "Бахмута", третіми - "Родничка-Колоса". В обох цих командах по три бали. А ось "Локомотив ХДВУФК №1" із Харкова, на майдачнику якого відбудуться матчі другого туру, поки що з нулем у графіки очки. Та все може змінити останній ігровий день у Хмельницькому. 13 березня о 10.00 харків'яни зіграють із командою з Артемівська, а "Новатор" о 12.00 спробує здобути третю перемогу. Цього разу над командою з Новоселиці.

Роман Ковальчук, головний тренер "Новатора", у перших двох партіях добрячи сварився на своїх гравців, а вже потім активно підбадьорював.

Були в матчі "Новатора" з "Бахмутом" і дещо курйозні випадки. До прикладу, коли Іван Терещук, намагаючись не дати м'ячу вийти з гри, просто пірнув у вболівальників. 

Чим ближче до завершення матчу, тим краще гравці "Новатора" грали в блоці.

Важка перемога з рахунком 3:1 принесла хмельницькій команді чергові три очки.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую