ye-logo.v1.2

Як стати «богинею» у кізомбі?

Спорт 4025

І знову за порогом затишної тренувальної зали із дзеркалами розпочалося справжнє магічне дійство – пізнання свого тіла, розуму та душі.

А саме – продовжилось моє навчання кізомбі)).
«Знаєш саїду – і ти «богиня», – так тренерка Віка цього разу промотивувала дівчат вивчити новий елемент у кізомбі під назвою саїда або іншими словами «жіночий вихід». Навіть не знаю, що при цьому говорилось партнерам… Мабуть, їх готували до зустрічі з майбутніми «богинями»)).
За моїми спостереженнями, танцюючи сальсу та прийнявши виклик розібратися у всіх хитросплетіннях рухів, кроків і поворотів, партнери тренують свій мозок. А тут, в ангольському танго, вони отримують подвійний, якщо не потрійний, виклик – інтерпретують музику, слідкують за безпечністю пари і при цьому намагаються бути разом зі своєю партнеркою.
Партнер у кізомбі – мужній, впевнений лідер, який веде за собою. Беззастережно довіритися йому задача партнерки. У момент, коли танцюєш кізомбу, стаєш покірною, скромною та віддаєш весь контроль своєму партнерові. Керує він. Тільки в такому випадку танець відбудеться. Схоже, незалежною та навіть затятою лідеркою можна бути хіба, що за межами танцполу, але не тут, не у кізомбі)).
Для тих, хто танцює сальсу, спочатку ведіння в кізомбі може видатися незвичним тому, що воно йде від грудної клітки. А це відрізняється від звичного ведіння у сальсі, де партнер зазвичай дає імпульси руками. У кізомбі пара буквально танцює лице до лиця.
Але повернемося до вивчення нового елементу. Отож, саїда – це коли партнерка елегантно йде, а партнер її пропускає. А є й навпаки – «чоловічий вихід», але про це згодом, у наступних матеріалах. На відео ми танцюємо саїду, а потім додаємо до неї крок ча-ча-ча.

Тим часом у танцювальній кузні ми додавали харизми своїй саїді, за допомогою, чого б ви думали, своєї п’ятої точки)).

Зрозуміло, що саїда – це базовий, надважливий елемент. Та, насправді, його знання – це лише крок на шляху до засвоєння кізомби. Для початку треба правильно переносити вагу, «вестися», відточити базові кроки та не забувати про свою «харизму»)).
Танець – це ціле життя, повне, насичене. Нерідко, щоб розпочати нове життя необхідно чимало мужності… Комусь це може крутити у носі, а хтось, найсміливіший, вибирає танцювальну школу і робить свій перший крок – крок у ритмі кізомби, наприклад.

Партнер проекту танцювальна студія "Сальса Вікторія"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую