ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Постимо смачно: рис із арахісом по-єгипетськи

16 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3349
Рис із арахісом у Єгипті подають до риби.
Рис із арахісом у Єгипті подають до риби. Фото: автора

Спробуйте приготувати цю страву, і ви станете подавати рис на гарнір набагато частіше, ніж раніше.

Важливе питання під час посту: «Де ж білки знайти, якщо від ковбаски відмовитися?» На допомогу приходять горіхи! Цим рецептиком зі мною поділилася подруга, яка нещодавно побувала у Єгипті. Вона запевнила, що рис із арахісом там подають до риби. Але страва виходить настільки смачною, що її можна їсти, не додаючи нічого. Гарнір у міру розсипчастий: не сухий і не в'язкий.

Інгредієнти:
500 г рису, велика цибулина, зубок часнику, болгарський перець (я замінила на заморожені цукіні), 150 г смаженого арахісу, маленька баночка кукурудзи, 4 помідори (у мене заморожені чері), сіль, перець, мускатний горіх.

Приготування:
Рис зварити до готовності. На сковороді розігріти олію, обсмажити дрібно нарізану цибулю і часник. Додати злегка подрібнений арахіс, смажити ще 5 хвилин, постійно помішуючи.

Потім разом з кукурудзою та болгарський перцем (цукіні) — ще 5 хвилин.

Додати дрібно порізані помідори (цілі чері). Перемішати й протушкувати протягом хвилини.


Наприкінці ввести рис.


Перемішати, посолити й поперчити, приправити спеціями.


 

пісні страви, крупи та страви з борошна, рис, єгипетська кухня, арахіс, горіхи, піст, пісне меню, Великий піст, постимо смачно, вегетаріанська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую