ye-logo.v1.2

Аграрії Хмельниччини повертаються додому з перемогою. Комітет ВРУ підтримав їхній законопроект

Економіка 2490
Два дні аграрії стояли під стінами урядових будівель
Два дні аграрії стояли під стінами урядових будівель

Два дні поспіль аграрії чи не з усієї країни пікетували урядові будівлі з вимогою прискорити розгляд законопроекту щодо оподаткування сільгоспвиробників.

Вони вимагали повернути спецрежим оподаткування аграріїв і припинити чергові спроби Уряду поспіхом спродати землі.
Зволікання із внесенням цього документа на розгляд парламенту, переконані мітингувальники, залишить Україну без молока та м’яса власного виробництва та спровокує зростання цін на основні продукти харчування на 40-60%.
«Ми спробували два місяці попрацювати в умовах, в які поставив нас уряд, і зрозуміли: це шлях в нікуди, - підсумовує керівник Старокостянтинівського цукрокомбінату Олександр Співак. - Скасування спецрежиму ПДВ забрало у нас обігові кошти, які раніше вкладалися у виробництво та робочі місця. Не думайте, що це загрожує лише аграріям і селу, це має стривожити і місто, бо країну таким чином перетворюють на сировинний придаток. Тобто ми будемо експортувати зернові та олійні, а за кордоном втридорога купувати готові продукти харчування, бо власне виробництво вже гине. А звідки у простих громадян візьмуться кошти, щоб ту дорогу продукцію купувати?»

Сергій Іващук переконаний, в українців хочуть відібрати землю. Фото: agroparty.org.ua

За словами учасників, згаданий законопроект (3851-1) є консолідованим баченням аграріїв щодо податкової реформи.
«Ніде у світі сільське господарство не працює на загальній системі оподаткування. Уряди всіх країн розуміють, що продукти харчування повинні бути доступними і різними шляхами їх здешевлюють. Наш уряд сьогодні піднімає податки. Завтра хоче продати землю, а хто її купить? Це точно будуть не українці - ми просто продамо свою державу», - говорить депутат облради, білогірський аграрій Сергій Іващук.
Мітингувальники пройшлися маршем повз профільні міністерства і зупинились перед Будинком Уряду з вигуками «Ганьба», «Ні – продажу землі», «Уряд – у відставку». Свої вимоги аграрії передали профільному міністру Олексію Павленко, міністру фінансів Наталії Яресько та Прем’єру Арсенію Яценюку.
Аграрії переконані, що ресурси для збалансування бюджету в Україні достатньо, і перш за все потрібно усунути корупційні схеми, а не вбивати галузь, яка годує країну.
Ближче до кінця дня мітингувальники повідомили: нас почули, комітет Верховної ради підтримав наші вимоги, тепер справа за депутатами.
«Ми повертаємося додому з перемогою. Перший крок до порозуміння зроблено. Комітет з питань податкової та митної політики підтримав повернення спец режиму. Тепер черга за парламентом», – повідомив один із мітингувальників Алім Міщук.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую