ye-logo.v1.2

Майора-хабарника, який вимагав у солдата 3 тисячі доларів, хмельницький суд відправив у СІЗО

Кримінал 2662
Майор буде під вартою до 9 травня
Майор буде під вартою до 9 травня. Фото: hm.npu.gov.ua

Щоправда, запобіжний захід обрали з другої спроби.

Сьогодні, 17 березня, Хмельницький міськрайонний суд відправив начальника відділу забезпечення однієї з військових частин у СІЗО. Майор ЗСУ перебуватиме під вартою до 9 травня. Суд визначив також матеріальну заставу у розмірі 290 тисяч гривень.

Якщо цю суму внесуть, то майор зможе перебувати вдома з умовою, що вчасно приходитиме на виклики в суд і не тиснутиме на свідків. Запобіжний захід військовослужбовцю мали обрати ще вчора, однак засідання перенесли, оскільки під час суду обвинуваченому стало зле.

Нагадаємо, 14 березня на території однієї з військових частин у Хмельницькому затримали начальника відділу забезпечення, якого підозрюють у вимаганні трьох тисяч доларів у солдата. Як повідомили в поліції, загалом майор вже отримав від нього 36 тисяч гривень хабара.

Тепер правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Як заявив під час судового засідання військовий прокурор Хмельницького гарнізону Олексій Стражник, у справі судитимуть і солдата. Як відомо, військовослужбовець сам звернувся до поліції і повідомив, що начальник окремого складу військової частини Збройних сил України вимагає від нього неправомірну вигоду, за яку не доповість керівництву про факти розкрадання військового майна.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую