ye-logo.v1.2

Антимонопольний комітет оштрафував молочників Хмельниччини за цінову змову

Суспільство 2205
Заготовляючи молоко підприємства одночасно знизили ціни
Заготовляючи молоко підприємства одночасно знизили ціни. Фото: vlasno.info

Підприємства одночасно знизили закупівельні ціни на молоко.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало чотири підприємства за антиконкурентні узгоджені дії на ринку заготівлі молока для промислової переробки. На 36,828 тисячі гривень загалом оштрафували ПП КФ «Прометей» в особі філії «Славутський маслоробний комбінат», ТОВ «Рихальський завод сухого молока», ТОВ «Бімол», ПП «Бісквіто-Мілк».

Відділення встановило, що ці підприємства, заготовляючи молоко у Славутському районі, у травні-червні 2015 року одночасно знизили закупівельні ціни на молоко до 2,50 грн. за 1 кг молока базової жирності. Антимонопольний комітет не побачив об’єктивних причин оля цього.

«Будь-які зміни на ринках готової молочної продукції не можуть обґрунтувати одночасне встановлення суб’єктами господарювання закупівельних цін на молочну сировину на однаковому рівні, -  прокоментував ситуацію голова Відділення Віталій Олуйко. – Молокопереробні  підприємства не вживали достатніх заходів щодо мінімізації та оптимізації витрат, а використовували механізм антиконкурентних дій, оскільки завдяки погодженій поведінці могли визначати умови обороту товару на ринку молока незбираного для промислової переробки, що закуповували у населення на території Славутського району. Схожі дії суб’єктів господарювання були визнані порушенням законодавства про захист економічної  конкуренції”

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую