ye-logo.v1.2

Чоловік на авто з «синіми» номерами збив і протягнув бетонну клумбу по пішохідній вулиці у Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО)

Кримінал 7541

Перехожі кажуть, чоловіком виявився підполковник, який їхав по пішохідній вулиці у нетверезому стані, та ще й з донькою на пасажирському сидінні.

Очевидці розповідають, що чоловік в’їхав у одну із клумб, які розташовані на вулиці Проскурівській, вздовж Володимирської, і «проштовхав» її автомобілем метрів зо двісті. Автомобіль, судячи по державному номеру, правоохоронців. Та й сам водій, за попередніми даними – підполковник одного з підрозділів правоохоронного органу.
«Чоловік п’яний зніс загородження на дорозі і протягнув її аж сюди (від одного, до іншого перехрестя по вулиці Проскурівській – авт.). Він їхав зі швидкістю кілометрів 35. Зупинився посередині і знову поїхав», – розповідає молодий чоловік на ім’я Олександр, який і викликав поліцію.

За його словами, в машині була ще й дитина років 13-14. Інші ж очевидці стверджують, що дівчинка – це донька водія, і їй років 10. За словами очевидців, як тільки автомобіль зупинився, дівчинка вийшла з нього, плакала.

«Ми побачили, як з автомобіля вийшла дівчинка, їй 10 років. Вона сказала, що донька водія і в автомобілі залишилася її сумочка. Але навколо машини почали збиратися люди і знімати на мобільні телефони, вона налякалася і не могла забрати сумочку. Ми відволікли хлопців, які стояли біля автомобіля, і одна з нас забрала з машини сумочку. Дівчинку ми відвели на зупинку, вона поїхала додому. Дівчинка сказала нам, що батько був на чиємусь дні народженні. Вона налякалася, коли він в’їхав на Проскурівську, просила його зупинитися, але він не слухав – розповіли дівчатка, які спостерігали за поїздкою авто по пішохідній вулиці. Дівчатка також зізналися, що поліцейські хотіли взяти у них свідчення, але дізнавшись, що ті неповнолітні, казали, що не можуть цього зробити.

«Після того, як автомобіль зупинився, – продовжує розповідати Олександр, – чоловік вийшов з машини, ходив навколо неї, ніби щось шукав. Через хвилини три підійшов патрульний і вже продовжили спілкуватися з водієм».

«Ми розбираємося в ситуації. Бачимо що є ДТП, пошкоджений автомобіль держслужбовця, поліцейського. Є ознаки алкогольного сп’яніння. Він чинив непокору працівнику поліції. Накинувся на мене і почав ображати нецензурними словами», – каже інспектор Аделіна Кирилюк.
За словами правоохоронців, чоловік відмовився на місці пройти тест на вміст алкоголю в крові. Якщо експертиза підтвердить, водій таки був у нетверезому стані, проти нього буде порушена справа за ст 130. КУ про адміністративні правопорушення "Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції".

А ось за ст 185 цього кодексу "Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця" справу порушать однозначно, кажуть правоохоронці. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую