ye-logo.v1.2

Хмельничан запрошують на виставку сучасного мистецтва, щоб поринути в аспекти “безглуздого”

Афіша 1817
Відкриття виставки - 25 березня
Відкриття виставки - 25 березня. Фото: okm.km.ua

Автор звертається до парадоксального сполучення форм, алегорій та мінливості образів.

Наприкінці березня у Хмельницькому обласному художньому музеї відкриється персональна виставка «абсуDRAWлогія», яку дарує поціновувачам сучасного мистецтва художник Сергій Школяр. Автор пропонує глядачеві поринути в деякі аспекти «безглуздого» та визначити для себе, що ж є «абсурд».

“Починаючи з назви, стає зрозумілим, що сфера його зацікавлень не вміщується у зашкарублі догми, усталені закономірності та правила світобудови. Спільною особливістю авторських творів, серед яких живописні полотна, левкаси, дрібна пластика та утилітарна скульптура, є звернення до парадоксального сполучення форм, алегорій та мінливості образів”, - пояснює науковий співробітник Хмельницького обласного художнього музею Марія Фролова.

У пошуку ідей Сергій Школяр звертається до творів улюблених авторів, легенд та міфів, інтерпретує назви сюжетів, обираючи кумедні моменти. Окрему долю гумору його роботам додає поєднання непоєднуваного. Адже, за словами автора, якою б цікавою не була ідея, хороший жарт та іронія завжди її удосконалять.

Реальність на полотнах художника трансформується в дивакуватий сон, у якому самобутні людиноподібні створіння та анімалістичні істоти проживають своє життя відповідно до власних законів буття. Вирізняються роботи Сергія й оригінальністю оформлення: левкас «Бобер з архітектурним дипломом» оздоблений старою кватиркою, підібраною художником на подвір’ї, а у роботі «Ізоморфізми» в якості основи він використовує шматки старих дверей. Декілька з представлених експонатів – стільці, зібрані з уламків будівельного сміття та трухлявих дощок.

Довідково: Сергій Школяр народився 1975 року у Хмельницькому. Під час навчання захопився сучасною літературою, що вплинуло на його становлення як художника. Працює у техніці олійного живопису, левкасу, графіки. У роботах тяжіє до створення сюжетних композицій, гротескних образів, абсурдизму,. Захоплюється створенням дрібної пластики.  Його роботи є у приватних колекціях України, Росії, США, Ізраїлю, Польщі,Німеччини та експонуються у нашій країні та поза її межами.

Відкриття виставки відбудеться 25 березня о 17.00 годині у Хмельницькому обласному художньому музеї (вулиця Проскурівська, 47). Виставка діятиме протягом двох тижнів.

"Бобер з архітектурним дипломом" левкас 2016 рік

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую