clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Коврижка морквяно-яблучна — проста випічка для свята та буднів

Коврижка дуже насичена, багата різними смаковими й ароматними поєднаннями.

Коврижка дуже насичена, багата різними смаковими й ароматними поєднаннями.. Фото: автора

Неймовірно смачна, швидка й проста випічка! І, чесне слово, така коврижка дуже насичена, багата різними смаковими й ароматними поєднаннями.

Це просто «чумова» ковриженція! Я і раніше була небайдужою до випічки з моркви чи гарбуза, а після цього рецепту взагалі закохалася у неї. Поєднання інгредієнтів просто запаморочливе, а аромат під час випічки просто зносить дах. А ще її можна готувати у декількох варіантах, щоразу отримуючи новий смак.

Інгредієнти:
Півсклянки вівсяного борошна (або розмелених вівсяних пластівців), склянка пшеничного борошна, склянка яблучного пюре (натерти яблука на дрібній тертці як для дерунів), півсяклянки моркви (натертої на дрібній тертці), 2 яйця, 2 ст. л. олії, 50 г масла вершкового, півсклянки молока, 3 ст. л. цукру, 1 ст. л. меду, 30 г кокосової стружки, півсклянки волоських горіхів, 0,5 ч. л. меленої кориці, 0,5 ч. л. соди + 0,5 ч. л. розпушувача, сіль за смаком.

Приготування:
Моркву почистити й натерти на дрібній тертці. Змішати яблучне пюре, моркву, молоко, цукор, сіль, яйця, олію і розтоплене масло.


В окремій мисці змішати два види борошна, розпушувач, соду і корицю.

Додати сухі інгредієнти в яблучно-морквяну суміш. Наприкінці всипати подрібнені волоські горіхи.


Наповнити форму тістом (у мене квадратна 24х24 см встелена пергаментом та змащена вершковим маслом) і відправити в заздалегідь розігріту духовку.


Випікати до готовності приблизно 40-50 хвилин при температурі 190ºС.


Охолодити, посипати цукровою пудрою.
Я вирішила коврижку зробити ошатнішою, тож після охолодження розрізала її на два коржі.

Перемастила кремом зі збитих вершків (33%)+згущене молоко+ванілін.

Зверху коврижку покрила айсінгом (на 2 білка 250 г цукрової пудри та 1 ч. л. лимонної кислоти) і полила шоколадним топінгом.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: будьте обережними, оскільки така випічка має властивість бути трохи липкою, тому акуратно й не поспішаючи виймайте її з форми, щоб не пошкодити. Дайте охолонути коврижці повністю й лише після цього розрізайте навпіл. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 03.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31