ye-logo.v1.2

Хмельницький отримає пільговий кредит за програмою “Енергозбереження”

Економіка 2110
На проведення комплексної термодернізації п’яти бюджетних закладів місто отримає 10 мільйонів гривень
На проведення комплексної термодернізації п’яти бюджетних закладів місто отримає 10 мільйонів гривень. Фото: varianty.lviv.ua

Для п’яти бюджетних закладів передбачається встановлення індивідуальних теплових пунктів, заміна освітлення на енергозберігаюче, утеплення фасаду будівель тощо.

Хмельницька міська рада отримала позитивне рішення кредитного комітету NEFCO (Північна екологічна фінансова корпорація) на отримання пільгового кредиту за програмою «Енергозбереження».

“Відтак на проведення комплексної термодернізації п’яти бюджетних закладів місто отримає 10 мільйонів гривень, а також грантову допомогу за Програмою співфінансування від Фонду Східноєвропейського  партнерства з енергоефективності та довкілля (Фонду Е5Р) - 5 мільйонів гривень. Співфінансування проекту з міського бюджету  передбачено у розмірі 1,7 мільйонів гривень”, - повідомляє прес-служба міськради.

У рамках співпраці з проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (МЕР) відділом енергозбереження та інвестиційної політики спільно з консультантами проекту було підготовлено заявку на проведення комплексної термодернізації бюджетних будівель ДНЗ №26, ДНЗ № 29, ДНЗ №54, СЗОШ №14, НВК №2 та подано на розгляд кредитного комітету NEFCO. Проектом передбачається встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП), заміна освітлення на енергозберігаюче, утеплення фасаду будівель, ремонт покрівлі, заміна вікон та впровадження інших енергоефективних заходів.

«Це перше подібне рішення за багато років, оскільки до цього міжнародні організації відмовлялись працювати з Хмельницьким через відсутність "грантової" історії. Тепер залишається погодження з Мінфіном», - зазначив заступник міського голови Володимир Гончарук.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую