ye-logo.v1.2

У Хмельницькому вшанували пам’ять визволителів від нацистських окупантів

Суспільство 1985
Хмельничани вшанували пам’ять визволителів
Хмельничани вшанували пам’ять визволителів. Фото: зі соцмережі Фейсбук

В церемонії покладання квітів взяли участь сивочолі ветерани, представники влади і громадськість.

Сьогодні, 25 березня, виповнюється 72 роки від Дня визволення міста Хмельницького від нацистських окупантів. Понад 250 тисяч найкращих синів і дочок Хмельниччини брали участь у визволенні від нацизму, а для 30 тисяч воїнів інших народів наша земля стала місцем вічного спочинку.

"Нацисти розстріляли і замучили 478 тисяч військовополонених і мирних жителів, 117 тисяч юнаків та дівчат були насильно вивезені до німецького рейху. Репресії продовжувались і у післявоєнний час. І сьогодні українці знову боронять своє право на вільне життя: 10 подолян загинули під час Революції гідності, а у боротьбі з російськими окупантами відійшли у вічність 136 героїв нашої землі", - йдеться на сайті обласної ради.

У церемонії покладання квітів взяли участь сивочолі ветерани, депутати обласної та міської рад, керівники політичних партій та громадських організацій, представники духовенства, керівники підприємств, установ та організацій міста й області, мешканці обласного центру.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували світлу пам’ять тих, хто поліг в жорстоких боях у період Другої світової війни. Схилили голови перед пам’яттю новітніх героїв, які віддали своє життя під час Революції гідності та обороняючи кордони держави та її цілісність на Сході України зараз.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую