clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Печиво «Солодкі печериці» - ніжне, розсипчасте, ну просто мегапісочне!

"Грибочки" виходять розсипчастими та мегапісочними.. Фото: автора

Продукти – найпростіші, приготування – легке та швидке, а результат перевершує всі очікування.

Чого вартий лише зовнішній вигляд! Ніколи б не подумала, що з такого елементарного набору інгредієнтів може вийти така чудова випічка.


Інгредієнти:
200 г вершкового масла, 150 г цукрової пудри, 2 яйця, 200 г кукурудзяного крохмалю (я використовувала картопляний), 300 г борошна, півпакетика розпушувача (10 г), ванілін, 1ст. л. какао (як обрати якісне, дивіться тут).


Приготування:
Розм'якшене масло ретельно перемішати з цукровою пудрою і ваніліном. Додати яйця, перемішати (я трохи збила міксером). Всипати крохмаль та ретельно вимішати. Коли маса стане однорідною, додати просіяне борошно з розпушувачем і вже руками довести тісто до потрібної консистенції (воно повинно бути щільним, блискучим і легко формуватися).


Від тіста відщипувати невеликий шматочок і скачувати його в кульку розміром із волоський горіх.


Столову ложку какао висипати в невелику чашечку або тарілочку. Зі звичайної пластикової пляшки зняти кришку (горлечко має бути сухим!). «Вмочити» горлечко пляшки в какао й ніби вкрутити його в нашу кульку.

Застелити деко папером для випічки і викласти печериці (деко я нічим не змащувала, а між печивом залишала відстань, адже в процесі випікання воно має збільшитися вдвічі-тричі).


Розігріти духовку до 180ºС і випікати печиво 20-25 хвилин (залежно від потужності вашої духовки).
З цієї кількості тіста у мене вийшло 50 грибочків.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: під час випікання печериці збільшуються та «відкриваються», тому я б порадила не вкручувати пляшку у кульку надто сильно. Тоді печериці після випікання будуть акуратнішими, ніби «цілими». Принаймні, наступного разу спробую поекспериментувати із формою.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 4:
Від: Світлана Яськова29.03.2016 14:18Оксана, супер! Просто краса. Ваше печиво дуже апетитне. Виглядає навіть краще, ніж моє. Рада, що Вам сподобалося!
Від: Оксана Гладущак28.03.2016 22:52Мене настільки вразила ідея цієї випічки, що я ледве дочекалась вільної хвилинки для того, щоб спробувати її приготувати. Результат був не менш вражаючим - і смак, і вигляд неперевершені.
Від: Оксана Гладущак28.03.2016 22:52Мене настільки вразила ідея цієї випічки, що я ледве дочекалась вільної хвилинки для того, щоб спробувати її приготувати. Результат був не менш вражаючим - і смак, і вигляд неперевершені.
Від: Оксана Гладущак28.03.2016 22:52Мене настільки вразила ідея цієї випічки, що я ледве дочекалась вільної хвилинки для того, щоб спробувати її приготувати. Результат був не менш вражаючим - і смак, і вигляд неперевершені.

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 02.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.7
25.8
27.23
27.34
0.4
0.4

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31